Het vervelende varken

Het vervelende varken houdt ervan om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Tot het zelf eens flink schrikt en belooft zijn leven te beteren. Maar kan het vervelende varken wel een gewoon varken worden?

recensie
Hoezo, een vervelend varken? Wat doet het varken dan? Dat vroegen mijn dochter en ik ons eerst af. Op de omslag zie je immers een blij varken dat vrolijk op de schommel zit, die kan toch niet vervelend zijn?

Maar inderdaad, wat heeft boer Baas toch een vervelend varken op zijn boerderij. Daar waren mijn kleuterdochter en ik het na een paar bladzijden toch roerend over eens. Het varken kliert graag: hij spat met modder, hij maakt vieze geluiden, hij laat mensen schrikken en doet nog iets veel ergers. En dat is natuurlijk niet zo lief … Zo denkt de boer er ook over en zet hem voor straf in de schuur. En daar schrikt het varken heel erg. Dat is dan toch ook wel zielig voor het varken. Het is gelijk voor het varken reden om niet meer vervelend te zijn.

Het vervelende varken is een leuk boek met mooie kleurrijke illustraties. Mijn dochter vond het alleen een beetje kort …Je leert ook nog iets van het verhaal, namelijk dat als je aardig bent voor een ander, die ander dat ook voor jou is. Het boek heeft een open eind en dat is aardig. Want waarom zou het nou toch nog een vervelend varken? Stof om over na te denken en te praten met je kind.

Het vervelende varken – TannekeWigersma
Kinderboek,hardcover, 32 pagina’s, Em. Querido’s Uitgeverij
Bestel dit boek hier via Bol.com

Lees ook:
Fiep in vogelvlucht
Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte
Poten omhoog

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share