De koningin zonder land

De koningin zonder land - doverMuziektheater Transparant heeft Paul Verrept gevraagd het libretto voor een opera te schrijven. Dit heeft geresulteerd in het sprookje De koningin zonder land. Het is een heel teer en dromerig verhaal over leven en liefde. De koningin zonder land gaat over een prinses. Zij wordt geboren op de dag dat het koninkrijk van haar ouders wordt overspoeld door de zee. Er blijft geen land meer over. De koning en koningin kunnen nog net op tijd ontsnappen.

De prinses vertelt zelf in De koningin zonder land haar verhaal. Je komt er achter dat ze niet van de grond houdt. Zou dat komen doordat het land waar zij zou moeten wonen overstroomd is? In ieder geval loopt ze altijd op stelten en woont ze in een hoge boomhut. Daarnaast kan de prinses door muren heen kijken en in de toekomst zien …

De koningin zonder land gaat over leven en liefde. De prinses wordt verliefd en uiteindelijk blijkt dat liefde in staat is alles te overwinnen. De koningin zonder land kan goed gelezen worden door oudere kinderen. Helaas sprak het mijn dochter van elf niet zo aan. Ze gooide het boekje al snel aan de kant, het tere en het dromerige past niet zo goed bij haar. Onze dochter van zeven verbaasde zich vooral over de titel, ‘dat kan toch niet, een koningin zonder land? Dan kan je toch geen koningin zijn?’ En daar heeft ze natuurlijk op haar manier groot gelijk in. Ik denk dat het verhaal vooral oudere kinderen en volwassenen aanspreekt.

Je ziet direct dat De koningin zonder land met veel zorg is samengesteld. De tekeningen van Berlinde de Bruykere, die door de auteur zelf zijn uitgezocht, spelen een belangrijke rol in het boek. Ik vind De koningin zonder land een boek dat je uitzoekt voor iemand om cadeau te geven en je een bijzonder, anders dan anders boekje wilt geven.

De koningin zonder land – Paul Verrept
modern sprookje, gebonden, 96 pagina’s, Eenhoorn
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …