NIEUW: een 100% natuurlijke anticonceptiepil

Handig! Ik las net op HLN.be dat er in januari een nieuwe anticonceptiepil uitkomt. En niet zomaar een maar… een 100 procent natuurlijke pil.  Deze pil zou niet alleen beter voor ons lichaam zijn maar ook voor het milieu.

Er is al een  naam bedacht voor deze ‘eco-pil’ namelijk Zoely.  De nieuwe pil bevat enkel een natuurlijke oestrogeen die de cyclus regelt en een neutraal progestageen die beschermt tegen een zwangerschap.

De natuurlijke pil zou niet schadelijk zijn voor je lever, bloedvaten en hart ook zou het de kans op trombose niet verhogen. Bestaande anticonceptie pil doen dit wel.

Het gebruik van de natuurlijke pil zou ook minder schadelijk zijn voor het milieu. De bestaande versie die via de urine van de gebruiker in het afvalwater terecht komt brengt namelijk wel schade toe.

Volgens de bedenker van de pil is het anticonceptiemiddel makkelijk in gebruik. Je moet namelijk elke dag één pil innemen en dit 24 dagen lang vervolgens moet je nog is vier dagen lang één placebo slikken om je cyclus af te maken.

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis …

Share
Share