Mijn zus [recensie]

Wanneer ik op de achterkant lees waar het verhaal van de thriller Mijn zus over gaat, ben ik zeer benieuwd naar de verhalen achter het verhaal van de thriller zelf. Wat heeft er in deze familie gespeeld wat nu nog steeds zorgt voor problemen? En.. hoe erg kan het zijn?

Verhaal
Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af.

Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

Mening
Voordat ik Mijn zus begon te lezen, vroeg ik me af “Hoe erg kan het zijn?”. Nou…. heel erg dus! Dusdanig erg dat Mijn zus een heel spannend en intrigerend boek blijkt te zijn. In het begin was ik bang dat het wat al te ongeloofwaardig ging worden, maar hoe verder ik kwam in het boek, hoe duidelijker het werd dat sommige mensen niet in te schatten zijn, ook al ken je ze al je hele leven.

Dat maakt het boek enorm spannend: de onvoorspelbaarheid van de ene zus, waarbij de andere zus denkt dat ze alles onder controle heeft. Als lezer weet je net een beetje meer en dat geeft een bepaalde suspense. Toch is Michelle Adams in staat gebleken om alsnog te verrassen met een plottwist die ik in ieder geval niet aan zag komen!

Aanrader dus!

Mijn zus – Michelle Adams
Paperback, 350 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share