Yoshi’s nieuwe eiland (3DS)

voorkant yoshis new islandOudste dochter van bijna twaalf stond zo ongeveer te stuiteren toen Yoshi’s nieuwe eiland uit de doos met recensie items tevoorschijn kwam. Een paar maanden geleden mochten we de 3DS Lego Friends game recenseren, maar die was meer iets voor haar jongere zus van zeven.

screenshot yoshi's islandYoshi is een groene draak (maar ik vind hem er vooral lief uitzien) en Yoshi’s nieuwe eiland is zijn vierde avontuur. Maar Yoshi is natuurlijk ook bekend van diverse games met Mario of Luigi in de hoofdrol.

Mijn dochter is heel enthousiast over het spel. Het heeft heel veel levels, de achtergronden zien er erg mooi uit en het duurt echt even voor je op het spel uitgekeken bent. Het verhaal gaat over de baby’s Mario en Luigi. Mario is ontvoerd en moet door Yoshi beschermd moeten worden en teruggebracht naar zijn broer. screenshot 3Er zijn heel veel grote eieren in het spel, mega-eggs, waarmee je blokken en pijpen kan vernietigen en geheimen kan onthullen.

Eieren gooien, stampsprongen en fladdersprongen, het vraagt in het begin de nodige handigheid maar die heeft een enthousiaste speler ongetwijfeld snel onder de knie. Ik vind de achtergronden echt erg mooi, een verzorgd uiterlijk van een spel maakt het extra aantrekkelijk om te gaan spelen.

screenshot 2Kleine kanttekening: het spel wordt op verschillende plekken aangeprezen als spel voor kinderen. Qua looks is het dat misschien ook wel, maar volgens mij is het spel voor (heel) jonge kinderen nog erg ingewikkeld en moeilijk. Yoshi’s nieuwe eiland is een platform game en ik hou daar erg van. Toen ik jaren en jaren geleden voor mezelf een gameboy kocht (de nu zwaar ouderwetse voorloper van de DS), had ik ook alleen maar een enkel Mario Bros-spel. Oudste dochter van bijna twaalf begint dit soort spellen pas de laatste jaren leuk te vinden. Jongste van zeven kijkt er nog niet naar, vindt het nog te lastig.

screenshot 4Ik heb zelf Yoshi’s nieuwe eiland nog niet gespeeld. Ik ken mezelf, als ik eenmaal begin kan ik het maar moeilijk wegleggen (en dat is in de eerste plaats niet leuk voor mijn dochter, maar daar heb ik zo door de week eigenlijk ook geen tijd voor). Maar als ik het enthousiasme van mijn dochter bekijk, zal het niet lang meer duren voor ik die 3DS tijdelijk confisqueer … Gaan we eens kijken wie het eerder heeft uitgespeeld!

Via deze link kan je vast kennis maken met het spel en de grote held Yoshi! En wat erg fijn is, het spel is volledig Nederlandstalig.

Yoshi’s nieuwe eiland
Nintendo, game, 3DS
Bestel deze game hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share