Plop wordt Kabouter Koning

Kabouter Plop is naar het Koninklijk paleis vertrokken om zijn plopkoeken aan te bieden aan de koning. Hij probeert zo de hofleverancier te worden. Op weg naar het paleis krijgt Plop gezelschap van Klus, die een bezoek aan het hof voor geen goud wil missen. Daar aangekomen blijkt dat de koning er niet meer is. De kabouters wachten op de komst van de nieuwe koning, een kabouterprins. Ze zien Plop per ongeluk aan voor de troonopvolger. Voordat hij het goed en wel beseft, zit Plop op de troon als de nieuwe koning. Klus vindt het allemaal geweldig. Zeker wanneer hij samen met Kwebbel en Lui zijn intrek mag nemen in het paleis en ze bediend worden door lakeien. Maar Plop maakt zich zorgen. Want waar is de echte kabouterprins gebleven?

Recensie
Terwijl Kabouter Plop op weg is naar het Koninklijk paleis, is de kabouterprins ook onderweg naar het paleis. Echter komt de kabouterprins nooit bij het paleis aan. Hij is door een val zijn geheugen kwijtgeraakt en weet niet meer wie of waar hij is. Als de kabouterprins gevonden wordt door Lilly (een grote trol), ontfermt ze zich direct over hem. Vervolgens zie je hoe Kabouter Plop en zijn vrienden zich volop (onterecht) vermaken in het paleis. En zie je een vriendschap ontstaan tussen de kabouterprins en Lilly. Maar ja, ooit zal de waarheid toch boven water moeten komen. En zal moeten blijken dat Kabouter Plop helemaal niet de opvolger van de koning is…

Niet alleen mijn kinderen, maar ook ikzelf vind deze DVD van Kabouter Plop wordt Kabouterkoning een leuke film. Het is dan ook een echte familiefilm. Het is erg leuk om te zien hoe Klus, Kwebbel en Lui in de watten worden gelegd door hun persoonlijke lakeien en hoe druk Plop het heeft, nou hij koning is. Daarnaast is de vriendschap tussen Lilly, de trol, en de kabouterprins vertederend om te zien. Goed om te zien is dat de bekende kabouters van Studio 100 hier deels uit hun reguliere rol gehaald worden. Hierdoor is de film verrast om te zien. Desondanks blijft het natuurlijk wel een film voor fans van Kabouter Plop en zijn vrienden. Daar kan je natuurlijk niet omheen. Plop wordt Kabouter Koning is wel echt een film voor het hele gezin en die je kinderen ook zonder zorgen alleen kunnen kijken.


About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …