Meisjes worden balletprinsesjes

kinderen op balletlesVrijdag werd er een pakje bezorgd voor mijn dochter Janne (4). Blij verrast met een cadeau – zomaar op een doordeweekse dag – opent ze haar pakketje. Ze springt letterlijk een gat in de lucht als ze ziet wat er in zit: een balletpakje, een balletrok en een mooie roze danstas. Haar geluk kan niet op!

Maar wat een mooie spullen! Als ex-danseres, in een grijs verleden gaf ik zelf dansles en trad ik op in een showballet, ken ik de kwaliteit van balletkleding erg goed. Ik ben gelijk erg onder de indruk van het materiaal, de pasvorm en de rekbaarheid van het balletpakje. balletpakje meisjeHet gaat bij mijn dochter natuurlijk maar om een uurtje in de week springen en huppelen, maar toch zijn die zaken erg belangrijk. Als je danskleding niet goed en lekker zit, ben je aan het frummelen met je kleding in plaats van plezier maken tijdens je balletlessen.

Er komt een dag dat kleine meisjes ineens kleine balletprinsesjes willen worden. Zo ook bij mijn dochter… Een goede ontwikkeling want ballet helpt meisjes om een goede houding te ontwikkelen die ze hun hele leven vruchten zal afwerpen. Of je alleen een uurtje in de week danst of naar een academie gaat.

jazzballet dansbroekIk heb deze spullen van de webshop www.miss-salsa.nl vandaan en dat is een echte aanrader! Ze hebben daar voor alle kleine en grote balletprinsessen goede en geschikte dansspullen. Van balletpakjes in allerlei kleuren tot coole dansbroeken, soft shoes en spitzen. Ook erg leuk zijn de accessoires zoals spelden, haarnetjes, netkousen (voor optredens) en nog veel meer.

Tip: de danstas die mijn dochter heeft, is een echte danstas met een apart vak voor de schoenen. En oja, ondanks de naam doet vermoeden; ze zijn de jongens niet vergeten. Kijk hier voor de kinderafdeling>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Bijzonder moeder-kind-uitje: klassiek ballet

Veel kinderen maken kennis met klassiek ballet wanneer ze nog heel jong zijn. Angelina Ballerina, …