TOMY – Beweging Sensormat Monitor TSP500

De Beweging Sensormat Monitor van het merk TOMY is een monitor product dat elke beweging van je kindje opmerkt. De sensormat wordt onder het matras geplaatst en ligt dus onder je baby. Met de bijgeleverde monitor kan je in elke ruimte in je huis je kind goed in de gaten houden.

Recensie
Dit product belooft dat hij elke beweging van je baby opmerkt. Waarom vraag ik mij af? “Voor ultieme geruststelling”. Je kunt dus registreren of je baby tijdens het slapen bijvoorbeeld nog wel ademt. Het matje en het bijbehorende kastje zien er mooi strak uit. Ze zijn wit van kleur en vrij compact. In de gebruiksaanwijzing wordt geen leeftijd aangegeven, maar het gaat wel steeds over ‘de baby’. Duidelijk is dus dat dit product vooral bedoeld is voor zeer jonge kinderen. Voor pasgeboren baby’s dus.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat argwanend ben. Waarom zou je de ademhaling van je kind willen registreren? En hoe kan dit apparaat nou registreren dat mijn zoon ademt, terwijl het matje onder het matras moet liggen? Het enige dat ik me kan voorstellen wanneer je dit apparaat zou willen gebruiken, is als je kindje bijvoorbeeld net in het ziekenhuis heeft gelegen, je wellicht in aanraking bent gekomen met wiegendood en wanneer je onzeker bent over de gezondheid van je kind.

We proberen het matje uit tijdens een middagdutje van mijn 6 maanden oude zoon. Het matje is binnen een paar minuten geïnstalleerd. Eerst hebben we het geluid nog aanstaan. Het controlegeluidje door de babyfoon werkt wat op de zenuwen. Maar het geluid blijkt gelukkig uit te kunnen. Ook als het geluid uit is, zul je toch het alarmgeluid horen. De kleine man merkt nergens wat van en ligt heerlijk te slapen. Nadat mijn zoon weer wakker is, testen we ook nog even uit wat het apparaat doet als er niemand in het ledikant ligt. En inderdaad… de Movement Sensor Pad Monitor doet wat hij belooft: na 20 seconden gaat het ‘geen-beweging’ alarm af! Ik ben eerlijk gezegd verbaasd; dit matje werkt uitermate prima!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …