Smaragd

Deel één in de razend spannende onovertroffen serie ‘De boeken van het begin’. Het is een witte kerstnacht. Drie jonge kinderen vluchten van huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverend boek. Wanneer de macht van dit boek is ontketend, komen de kinderen in een wereld waar een goudharige gravin en haar leger zielloze Krijsers heersen. Daar wordt duidelijk dat er nog meer betoverende  boeken zijn met weergaloze krachten. Kate, Michael en Emma moeten naar deze boeken op zoek als zij ooit hun ouders terug willen vinden…

Recensie
Spannend, meeslepend en sprookjesachtig, dat zijn de drie kernwoorden van het jeugdboekSmaragd. Drie kinderen moeten naar een weeshuis, zonder te weten waarom. Waarom kunnen hun ouders niet meer voor hun zorgen?  Hierna volgden jaren van ellende; verhuizen van het ene weeshuis naar het andere weeshuis. Kate was 4 jaar, toen ze werden achtergelaten door hun ouders. Ze was de oudste en wist zich na verloop van tijd nog, zich nog vaag dingen te herinneren van vroeger. Telkens kwam de vraag boven “Waarom? Waarom konden we niet meer thuis blijven wonen? Waarom was er niks uitgelegd? Waarom, waarom?”.

Kate herinnert zich steeds stukje bij beetje meer van vroeger en ze komt er langzamerhand achter wat de reden was dat ze niet meer thuis konden wonen. En dan blijkt dat ze de magische boeken terug  moeten vinden. Alleen als ze deze magische boeken terug vinden, kunnen ze naar huis terug keren. Kate weet één ding zeker; het gaat zeker weten lukken! Het maakt niet uit hoe moeilijk deze opdracht is of hoelang het gaat duren voordat ze deze boeken terug vinden..maar ze zal alles op alles zetten om terug te kunnen keren naar huis.

De Smaragd is een boek wat je niet snel aan de kant zult leggen. Het verhaal is zo meeslepend en boeiend dat je blijft lezen. Je wil gewoon weten hoe het afloopt. Spanning, magie, meeslepend…de Smaragd heeft het allemaal. Wie deel 1 heeft gelezen zal niet kunnen wachten tot deel 2 uitkomt!

Smaragd – John Stephens
Jeugdboek, hardcover, 398 pagina’s, Unieboek
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share