Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis waste ik de snuitjes na het eten met een washandje en lauw water, maar wanneer we ergens heen gingen, ging er naast de luiers en de reservekleding ook altijd een pakje gezichtsdoekjes mee. En eerlijk: ik heb er nooit bij stil gestaan dat deze zo’n belasting voor ons milieu waren. Ik dacht dat ze gebaseerd waren op papier en daarom biologisch afbreekbaar. Niet dus! De meeste gezichtsdoekjes, hoe fijn ze ook zijn, bestaan voor ongeveer 70% uit plastic. Dat is wel even schrikken!  En dat geldt voor meer artikelen. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals de producten van Naïf.

De afgelopen tijd zijn er steeds meer verboden op allerlei soorten wegwerpplastic gekomen want wegwerpplastic is een grote last voor het milieu. Gelukkig zijn er de Naïf plasticvrije gezichtsdoekjes, gemaakt van eucalyptusvezels, 100% plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Met de Face Wipes van Naïf maak je snel, makkelijk en natuurlijk je gezicht schoon en dat van je kindje. En het ruikt nog lekker ook!

Behalve de gezichtsdoekjes heeft Naïf een hele Face Care lijn die mijn dochter en ik uitgebreid hebben uitgeprobeerd. Nou… eigenlijk vooral mijn puberdochter, want die was meteen zo enthousiast over hoe de producten er uit zagen, aanvoelden en roken, dat ze zich de hele lijn heeft toegeëigend 😉

Eén uitzondering: de face-scrub. Een aantal jaren geleden las ik dat in scrubs hele kleine niet-afbreekbare bolletjes zitten die uiteindelijk in de oceanen terechtkomen en daar veel schade aanrichten. Ik ben toen volledig gestopt met het gebruik van scrubs. En nu heeft Naïf er een in de Face Care lijn en kan ik weer heerlijk scrubben en daarna heerlijk ‘glad’ zonder schuldgevoel genieten van de luxe van een fijne verzorgingslijn. Top, Naïf! En Trotse Moeders: probeer deze en andere Naïf producten zoals de billendoekjes en andere Naïf verzorgingsproducten voor baby’s eens uit. Veel beter voor het milieu en echt goed van kwaliteit (en ze zien er nog mooi uit ook…)!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe behoud je een gladde huid voor je baby

Je eigen huid is als moeder natuurlijk belangrijk om te verzorgen, maar dat geldt ook …

Share
Share