Geloof mij [thriller-recensie]

Eerlijk gezegd dacht ik een ‘doorsnee-thriller’ in handen te hebben toen ik Geloof mij zag. Niks mis mee, vermakelijk, lekker ontspannen leesvoer. Maar al snel zat ik echt te genieten van dit boek!

Verhaal
Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen. Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Ze denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat Claire twijfelen. Want wie bespeelt wie?

Mening
Wat een verrassing, dit boek! In alle opzichten een verrassend goede thriller. Het verhaal is prima en zette mij als lezer steeds weer op andere gedachtensporen, de personages zijn meer dan boeiend en de schrijfstijl is verfrissend. Gruwelijke details uit moorden, duistere gedichten, diverse soorten toneelstukken, gedachten… alles wordt op een rustige en objectieve manier beschreven zodat je als lezer helemaal in het verhaal kunt duiken, met je eigen ideeën en gevoelens over wat je leest.

Is het geloofwaardig? Weet je, dat maakte mij niet uit. Ik zat helemaal in het verhaal. Mijn gedachten en verdenkingen gingen van de een naar de ander. Voor mij was het een top-boek en ik kan het iedereen aanraden.

Ik ben benieuwd naar eerdere boeken van J.P. Delaney en hoop dat er nog meer volgen! Ik ben fan en Geloof mij krijgt van mij de maximale score van 5 sterren.

Geloof mij – J.P. Delaney
Paperback, 352 pagina’s, uitgeverij Cargo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share