De lessen van Beer

Wat een mooi boek is er verschenen: De lessen van Beer. De hardcover is zacht (ik zou n iet weten hoe ik het beter kan omschrijven) en de tekening door ivan en ilja geeft meteen de sfeer weer. En die spreekt me aan.

Inhoud

Beertje voelt zich vaak verdrietig:
hij wil zo graag groter en slimmer zijn!
Maar dan, op een dag, wordt alles anders.
Grote Beer, die oud en wijs is, besluit Beertje elke dag iets te leren,
waardoor Beertje zich steeds iets fijner begint te voelen.
Het is het begin van een prachtige vriendschap.

De lessen van Beer – een bijzonder en hartverwarmend boekje – gaat over van jezelf houden, anderen helpen, en genieten van de kleine dingen in het leven.

De lessen van Beer is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, prachtig geïllustreerd door ivan en ilja en uitgegeven door uitgeverij Moon. Het boek bevat 32 pagina’s met een begin en een einde en daar tussen 10 “lessen”.

Mening
Prachtig op rijm kun je meeleven met kleine Beer, die zich verloren voelt in de grote wereld. Grote Beer ontfermt zich over hem en vertelt hem iedere dag weer iets waardoor kleine Beer van binnen een stukje kan groeien.

De lessen van Beer gaan over pesten, voor anderen en voor de natuur zorgen, maar eerst en vooral voor jezelf zorgen. Van jezelf houden komt ook duidelijk naar voren en dat vind ik een hele mooie ‘les’ waardoor dit boek zeker meer toevoegt dan andere boeken.

Natuurlijk: je moet gezond leven, opruimen, lief zijn voor anderen. Maar wanneer je groter wordt, vergeet je wel eens om eerst en vooral van jezelf te houden. En hoe jonger je bent wanneer je dat leert en wanneer je daar bewust bij stil staat, hoe beter het is. De lessen van Beer: aanrader!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …