Feest aan tafel met #BroodjeBijzonder

Soms krijg je onverwachts pakketjes aan de deur, waar je wel heel vrolijk van wordt. En dan bedoel ik hééél vrolijk! Een mand vol lekkers van De Ruijter. De bekende “muisjes”, maar ook vruchtenhagel, vlokkenfeest en een doos die ik nog niet kende: extra grote korrels chocoladehagelslag. En nog veel meer, zie foto:

de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-1 de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-2

De tekst die er bij zat, gaf aan dat uit onderzoek blijkt dat Nederlanders echte broodeters zijn. Maar liefst 85% van de Nederlanders eet dagelijks brood, vooral op school- en werkdagen. Maar brood-eten is voor de meesten ‘routine’, er wordt veel gebruik gemaakt van hetzelfde soort beleg, meestal maar een paar varianten, en het brood wordt achteloos naar binnen geschoven.

Met #BroodjeBijzonder wil Koninklijke De Ruijter de boterham meer aandacht geven en meer plezier aan tafel creëren. Met mijn tweeling ging ik de mand met producten gebruiken om te zien hoeveel plezier dat gaf….

#BroodjeBijzonder-1
Boterham met hagelslag en een smiley van muisjes

Normaal gesproken maakt hun vader het ontbijt en tussen de middag, wanneer ze thuis komen uit school voor de lunch, smeer ik meestal een boterham. Ze eten dan één boterham en gaan zo snel mogelijk weer spelen. Ik heb al gemerkt dat wanneer ik de tafel dek, en ze zelf hun brood smeren, er veel meer gegeten en ook gebabbeld wordt, maar meestal is daar tijdens de lunchpauze onvoldoende tijd voor.

Boterham met gestampte muisjes en een hartje van vruchtenhagel
Boterham met gestampte muisjes en een hartje van vruchtenhagel

Nu had ik de complete mand die we van De Ruijter hadden gekregen, op tafel gezet. Er zaten ook vormpjes in en sjablonen en de tweeling was dolenthousiast. Ze mochten van mij gewoon hun gang gaan en eten wat ze wilden. Ze begonnen nog wat voorzichtig, maar gingen na de eerste boterham “helemaal los”.

de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-14 de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-17

Ze hebben uiteindelijk allemaal 3 boterhammen opgegeten, met smileys, met hartjes, brood in de vorm van een bloemetje en in ieder geval allemaal met meerdere soorten broodbeleg door elkaar. En het was enorm gezellig. Ze bewonderden elkaars creaties en vonden het erg grappig dat mama ook gewoon meedeed. We hebben er van genoten!

de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-variaties

En reken maar dat we dit vaker gaan doen, hoewel we dan ook kaas en ander hartig beleg op tafel zullen zetten. Het was echt een gezellig feest en omdat ze goed door aten (om de volgende boterham te kunnen versieren) kostte het geen extra tijd. Dank je, De Ruijter, voor dit festijn!

de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-21 de-ruijter-brood-versieren-copyright-trotse-moeders-22

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share