SES: Draken vouwen (en laten vliegen) – recensie

draken-ses-trotse-moedersEen paar weken geleden kwamen mijn neefjes en nichtje een dagje bij ons spelen. Zij namen SES draken vouwen mee om eens uit te proberen! Vooral de jongens vonden het doosje al helemaal geweldig! Draken zijn natuurlijk ook ontzettend gaaf!

We zijn dus gelijk maar aan de slag gegaan. In het doosje zitten bladen met allemaal verschillende draken, daarnaast zitten er paperclips in de doos en een beschrijving hoe je de draken moet vouwen en knippen. Echt helemaal kant en klaar om aan de slag te kunnen. De bedoeling is vrij eenvoudig. Je knipt de draak over de buitenste lijn uit en vouwt vervolgens zoals afgebeeld in de uitleg de draak in de juiste vorm, paperclip om hoofd (of hebben draken een kop?) te verzwaren en dan kan je hem laten vliegen!

Het knippen was best moeilijk, netjes over de lijn is een uitdaging. Mijn nichtje was er precies genoeg voor. Mijn neefje en zoon waren er te ongeduldig voor. Mijn hulp was zeker nodig met knippen, anders werd het een draak zonder hoofd. Het vouwen moest echt stap voor stap samen, maar ging prima!

Na een keer voordoen gingen ze allemaal zelf proberen
Na een keer voordoen gingen ze allemaal zelf proberen

Het laten vliegen konden ze als de beste en was een waar feestje. Want de draken konden echt fantastisch goed vliegen! Na de eerste lichting die ik bijna volledig zelf moest vouwen, hebben ze het allemaal nog een paar keer zelf geprobeerd. Het is best een kwetsbaar klusje, maar toch is het ze alle drie gelukt om een eigen draak te kunnen vouwen!

Tijn met een gevouwen draak
Tijn met een gevouwen draak

Voor een druilerige dag is dit een leuk pakket om te maken, vooral voor jongens!

SES: Vliegende draken vouwen
Bekijk op bol.com16 vellen, knutselpakket, SES
Bestel dit pakketje hier >>>>

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share