Het effect van voeding op de gezondheid van je kind

Het lichaam van een kind heeft tegenwoordig veel te verduren: milieuverontreiniging, additieven in voeding, virussen en reacties op voedingsproducten. De huidige generatie kinderen heeft meer voedselallergieën, overgewicht, gedrags- en emotionele stoornissen, auto-immuunziekten en leerproblemen dan alle voorgaande generaties.

Veel ouders, maar ook artsen, zijn niet op de hoogte van de grote rol die voeding kan spelen bij zowel ontstaan als genezing van een groot aantal veelvoorkomende én uitzonderlijke aandoeningen, van oorsmeer tot spugen, van driftbuien tot chronische buikpijn, van afwijkend sociaal en angstig gedrag.

In dit boek biedt diëtiste en voedingsdetective Kelly Dorfman eenvoudige, maar wetenschappelijke onderbouwde voedingsadviezen om zowel symptomen als de oorzaken van hardnekkige gezondheidsproblemen aan te pakken, te verlichten en soms zelfs te genezen.

Recensie
Dat sommige kinderen erg druk worden van kleurstoffen is mij wel bekend, dat je dit eenvoudig kunt oplossen door die kleurstoffen te vermijden lijkt mij vanzelfsprekend. Maar dat problemen als oorsmeer verminderd of zelfs verholpen kan worden door de voeding aan te passen is mij volkomen onbekend. Voor de lastige eter is er het speciale EET-programma, waarbij het kind leert nieuwe voedingsmiddelen te eten. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en leergierig dat ik ben begin ik meteen met lezen.

Wanneer ik de inleiding lees wordt ik meteen gewezen op het feit dat het wel heel zinvol lijkt om meteen het hoofdstuk op te zoeken wat je wilt weten, maar dat het echter aan te bevelen is om het hele boek te lezen. Gewoon omdat je dan het de meeste tips en adviezen krijgt om de problemen van je kind aan te pakken. Het boek is bedoeld voor ouders die een alternatief zoeken voor de geneesmiddelen die ze gebruiken voor hun problemen.

Zelf kamp ik gelukkig niet met een dochter met dit soort problemen, maar ik kan mij goed voorstellen dat je als ouder soms druk zoekende bent naar het beste om je kind te helpen. Tijdens het lezen van dit boek kwam ik al snel tot de conclusie dat ik zeker de adviezen in het boek zou gaan opvolgen als mijn dochter wel één van de genoemde problemen had.

Het effect van voeding op de gezondheid van je kind is geschreven door Kelly Dorfman die als diëtist al dertig jaar verbanden legt tussen voeding en gezondheid bij kinderen. Het boek is gebaseerd op ervaringen uit haar praktijk. De adviezen worden in heldere taal geschreven en zijn realistisch en uitvoerbaar in het dagelijkse bestaan. Dat ouders of andere omstanders sceptisch zijn, wordt rekening mee gehouden. Sterker nog, er wordt van uit gegaan dat dit wel aan de orde zal zijn.

Wanneer je een zoon of dochter hebt met ADHD, slaapprobleem, chronische buikpijn, eczeem, chronische oorontstekingen of andere gezondheidsproblemen waarvoor niemand eigenlijk een echte oplossing weet, dan is het effect van voeding op je gezondheid van je kind zeker een aanrader.

Het effect van voeding op de gezondheid van je kind – Kelly Dorfman
Opvoeding & Verzorging, paperback, 368 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zwanger? In deze voeding zit foliumzuur

Wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent, is het belangrijk voor de ontwikkeling van …