De drie ??? Het geheim van de dieren [recensie]

De vreemde dierenvriend Anthony Sparks is gestorven. Worden zijn dieren nu zomaar in de steek gelaten? Dat kan Justus niet aanzien. ‘Dat doe je toch niet! Die dieren hebben zorg nodig. Oom Titus, we moeten iets doen!’ Justus is vastbesloten. Maar dan ontdekken De drie ??? dat de dieren een geheim hebben…

Recensie
Aan de kust van Californië, ligt Rocky Beach. Daar wonen drie jonge detectives Justus Jonas, Bob Andrews en Peter Shaw. Men noemt ze De drie ???, maar waarom wordt niet uitgelegd. Dit boek is er één uit een serie van meerdere spannende detectives, dus misschien is het in een eerder deel uitgelegd. In ieder boek staan De drie ??? voor raadsels en raken ze verzeild in een nieuw mysterie dat opgelost moet worden. In Het geheim van de dieren gaat het om de dieren van de overleden meneer Anthony Sparks.

Ze moeten gered worden want het plaatselijke asiel is bijna failliet en kan ze niet huisvesten. De drie jongens raken in allerlei avonturen verwikkeld en redden natuurlijk aan het einde van het boek, net op het nippertje, de dieren.

Het verhaal is leuk, origineel, een tikje spannend en het wordt vlot verteld. De tekeningen zijn in de stijl van een stripboek. Leuk, maar niet heel speciaal. Ze maken De drie ??? Het geheim van de dieren vrolijker en luchtiger, maar het voegt niet echt iets essentieels toe.

Mijn oudste zoon vond het een leuk boek. Niet om het zelf te lezen (te weinig plaatjes?), hij gaf het na twee bladzijden op, maar wel om voor gelezen te worden. Hij vond het niet super spannend, maar wel leuk om mee te denken met De drie ??? over de oplossing van het mysterie in dit boek. Dus na ieder hoofdstukje konden we samen even nadenken. Bijvoorbeeld over wie die mysterieuze inbreker nou kon zijn.

Voor de voorlezer in kwestie is het een prima boek om voor te lezen, maar –kleine kanttekening- het is niet heel inspirerend geschreven. Dat is op zich niet heel erg, maar het is zo leuk als het voor degene die voorleest ook genieten is. De boeken van Roald Dahl zijn zo ontzettend lekker om voor te lezen. En Tosca Menten en Thijs Goverde schrijven ook echt fantastisch! Zo vol humor en fantasie…

Maar genoeg gezeurd: als boekje tussendoor is dit helemaal prima. En de volgende keer leest ie het maar lekker zelf.

Hier vind je meer informatie over De drie ??? / De drie vraagtekens.

De Drie??? Het geheim van de dieren – Ulf Blanck
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Maretak
Bestel dit boek hier >>>>

About Pien

pien@hupemail.nl'
Mijn naam is Pien en ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Zoon B is 8, en M, T en P zijn een twee-eiige drieling van 5; 2 jongens en 1 meisje. Ook hebben we nog 2 katten met de klinkende namen Postbode en Rode Gerrit. Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd met meneer B. en ik werk 4 dagen per week in de culturele sector.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …