André Kuipers “lanceert” nieuwe topografie game van National Geografic

Screenshot 2014-04-17 at 20.31.23Vandaag heeft André Kuipers een gastcollege gegeven aan groep 7 van de Rehobothschool in Capelle aan de IJssel. Caroline Verbeek had deze gastles gewonnen door de hoogste score te halen in de nieuwe app “TopoMaster”.
Screenshot 2014-04-17 at 20.30.58

Tijdens het gastcollege vertelde André Kuipers de klas over zijn tijd in de ruimte en liet hij zien hoe bijzonder de wereld er van bovenaf uitziet.

TopoMaster is een serie apps die zijn ontwikkeld als een game. Er zijn drie verschillende categorieën: Nederland, Europa en De Wereld. De apps maken onderdeel uit van de lesmethode ‘Grenzeloos’, maar zijn ook los verkrijgbaar (€ 1,79 per stuk in de AppStore of via Google Play).

De apps laten kinderen via het spelen van een spel topografie leren en ook biedt de app allerlei leuke weetjes aan zodat er spelenderwijs veel kennis wordt opgedaan.  Screenshot 2014-04-17 at 20.29.38De TopoMaster apps, games om topografie mee te leren, zijn ontwikkeld door Blink Educatie, de redactie van National Geographic Junior en diverse onderwijs-, game- en geheugenspecialisten.

André Kuipers: ‘Topografie is niet alleen een heel leuk vak, maar ook belangrijk voor kinderen om een rijk wereldbeeld te ontwikkelen. Met deze nieuwe apps kunnen kinderen op school én thuis topografie oefenen.’

Screenshot 2014-04-17 at 20.30.20

 Helaas kon TrotseMoeders.nl niet zelf bij de lancering dan de apps zijn, de foto’s zijn genomen door Rob Keeris.

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …