Rupsje Nooitgenoeg memo

rupsje-nooitgenoeg-memo-trotse-moedersMemo is bij iedereen bekend en kinderen zijn er helemaal dol op. Voor dit memospel zijn afbeeldingen gebruikt uit het boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle, dat maakt het voor kinderen heel herkenbaar en extra leuk. Zo kun je zoeken naar het heerlijke taartje, de kleurrijke vlinder en niet te vergeten de appel aar het rupsje uit kruipt.

Dit Rupsje Nooitgenoeg memospel bevat 48 kaartjes van zeer stevig karton. Voor kleinere kinderen is het verstandig eerst met een beperkt aantal kaartjes te beginnen.

Recensie
IMG_3630Tja, wat moet je hier nu voor een recensie over schrijven? Iedereen kent het spel memorie, dat je steevast verliest van je kleuter omdat hun geheugen nu eenmaal anders gerangschikt is tot hun zevende jaar, tot grote frustratie van opa’s en oma’s waar het dan overigens wel weer heel goed voor is om dit spel te spelen om hun korte termijn geheugen een beetje op peil te houden.

Een leuk spel dus en over tekeningen van Eric Carle hoef ik ook niets te zeggen. Die zijn ronduit prachtig en dat moet zo’n beetje iedereen toch met me eens zijn. Zo veel eenvoud maar zo ontzettend veel kleur, dat spreekt iedereen aan, van kleins af aan.

IMG_3629

Onze dochter van bijna 3 viel echt verliefd aan op de doos, kijkend naar al die vrolijke plaatjes van herkenbare dingen en beestjes en ze zag meteen de overeenkomsten met de boekjes die we hebben.

IMG_3628

Ik vind het memoryspel mooi vormgegeven. Lekker stevig en met mooie vrolijke stippen en rupsen op de achterkant zodat de kaartjes ook leuk zijn om naar te kijken als ze omgedraaid op tafel liggen te wachten. We hebben de afgelopen jaren al verschillende memoryspellen ons huis binnen gekregen maar deze is absoluut mijn favoriet!

Dit prachtige memory spel is in diverse boekhandels te koop.

 

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share