Kimono

Ken je de kokeshi’s al? Dat zijn kleine houten poppetjes uit Japan. Ze dragen kleurrijke kimono’s en doen niets liever dan zich omkleden. Stap in een wereld vol kleuren en vrolijke motiefjes waarin de mooiste outfits, accessoires en kapsels van de kokeshi’s de hoofdrol spelen. In dit originele kijkboek maak je kennis met Yumi, Ayuka, Madori en de andere kokeshi’s.

Recensie
De kokeshi’s zijn mij totaal onbekend, dit boek is dus de eerste kennismaking met deze Japanse houten poppetjes. Samen met mijn dochter van vier bekijk ik het boek en terwijl ik mij afvraag wat de doelgroep is, krijg ik het antwoord in mijn schoot geworpen. Mijn dochter is meteen enthousiast als ze de pagina’s vol poppetjes ziet in hun kleurige kimono’s.

Aan voorlezen kom ik niet toe, ze bedenkt zelf hele verhalen bij de plaatjes die ze ziet. Wanneer ze erachter komt dat er verderop in het boek ook nog flapjes en kijkgaten zitten, is ze helemaal verkocht.

Terwijl mijn dochter de prenten bekijkt, lees ik voor mijzelf de tekst. Het is niet echt een verhaal, maar een echte voorstelronde van de kokeshi’s. Het boek daagt kinderen uit op zoek te gaan naar de poppetjes met een schooluniform, welke allemaal op de pandaschool zitten en waar een bepaald poppetje woont.

Een leuke ontdekkingstocht voor kinderen die dol zijn op zoekplaatjes!

Kimono – Annelore Parot
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Fien en Milo aan zee
Mijn duiveltje

Babysoep

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share