Een knotsgek partijtje

een knotsgek partijtjeMees, de buurjongen van Saar, is jarig. Hij viert zijn feestje bij de hockeyclub en Saar is natuurlijk van de partij. Jammer genoeg wil Mees niet vertellen wat ze gaan doen, maar hij heeft wel zijn nieuwe stick bij zich. Gaan ze toch hockeyen? Saar heeft er niet zo’n zin in. Maar dankzij het gekke cadeautje dat ze bij zich heeft, wordt het toch nog een heel leuk partijtje…

een knotsgek partijtje 2Recensie
Een knotsgek partijtje is al weer het zesde deel van de hockey reeks “ministicks” en heeft AVI-niveau E4. Mijn dochter van 8 jaar zit in groep 4 en heeft volgens haar rapport AVI leesniveau E4. Dit boekje zou je dus aan moeten kunnen.

Ze heeft laatst voor het eerst een boekje uit deze hockey boekenserie gelezen. Deel 5 om precies te zijn: Goud voor Saar. Dat had AVI-niveau M4, iets makkelijker dus. Ze vond dat verhaal erg leuk en kijkt en nu dus erg naar uit om  in dit boek te beginnen.

een knotsgek partijtje 3Ik kan er eigenlijk heel kort en bondig over zijn. Dit boek vindt ze nog leuker dan het boek uit deze serie die ze al eerder had gelezen. Ze had het boekje in één ruk uitgelezen. Ze begon ermee te lezen toen ze in bed lag en toen ik na een half uurtje naar boven kwam om te zeggen dat nu echt het licht uit moet, had ze hem al bijna uit. Vooruit… lees hem dan nu maar lekker uit!

Dit boek sprak tot de verbeelding en was tegelijkertijd erg herkenbaar. Ze hadden een feestje en hun vriendjes maakten grapjes. Een basis inhoud, maar heerlijk voor een meisje dat net 8 jaar geworden is en lekker in haar bed nog iets wil lezen.

De volgende ochtend kwam ze nog met haar dagboek naar mij toe. “Mam, ik vind het echt een heel leuk boek. Kijk maar!” En daar stond het…

een knotsgek partijtje 4

Ze heeft een bladzijde uit haar dagboek gewijd aan dit boek. Voor het eerst heeft ze iets in haar dagboek geschreven over een boek. Omdat ze het zo’n leuk boek vindt. Tja… ik hoef dan dus eigenlijk gewoon zelf niets meer te schrijven. Het is gewoon leuk.

Een knotsgek partijtje – Vivian den Hollander
Bekijk op bol.comDeel 6 uit de serie ‘ministicks
Leesboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …