Jeugdroman Stranders

stranders In het boek Stranders is Job het zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelf het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar zijn zus…

Recensie
Soms schat je als moeder iets helemaal verkeerd in voor je kind. Met het boek Stranders sloeg ik finaal de plank mis. Mijn dochter van 10 jaar is dol op lezen en leest regelmatig al – voor haar leeftijd – zwaardere kost. stranders 3Zo is haar favoriete boek nu de jeugdroman Naar de top. Het boek Stranders heeft alles in zich om ook zo’n favoriet te worden. Het is dik, het heeft een spannend avontuurlijk verhaal en is kwalitatief goed geschreven.

Helaas heeft mijn dochter het niet kunnen grijpen. Ze heeft het dan ook niet uitgelezen. Na ongeveer een kwart van het boek vroeg ze of ze alsjeblieft niet meer verder hoeft te lezen. Tja… omdat lezen bij ons vooral plezier en ontspanning betekent, wil ik haar niet te zwaar onder druk zetten om verder te lezen. Na een kleine aansporing redt ze het tot de helft van het boek, maar dan wil ze echt niet meer verder met dit boek.

stranders 2Waarom? Ze kon er moeilijk haar vinger op leggen, maar ze vindt vooral heel erg saai. Het verhaal gaat heel traag en het verhaal spreekt haar totaal niet aan.

Jammer, aangezien het wel erg goed geschreven is. Ik heb het zelf namelijk uitgetest. Natuurlijk zijn er altijd verhalen die de een wel en de ander niet aanspreken. Ik denk dat dit bij het boek Stranders bij ons het geval is. Het spreekt gewoon niet zo aan.

Misschien is dit een boek waar kinderen echt even wat ouder voor moeten zijn, willen ze het waarderen. Ik zou het dus aanraden voor kinderen die op de middelbare school zitten.

Stranders – Iris Stobbelaar
Jeugdroman, hardcover, 446 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Jeugdroman Naar de top

Marc heeft een droom. Hij wil Mount Rainier beklimmen. Hij weet dat dat eigenlijk alleen …

Share
Share