Raaf ree, lees je mee?

Een mol, een vos, een das, een mus en een kat: wat hebben die gemeen? Ze wonen allemaal in ons land én ze hebben een korte naam. Je vindt ze allemaal in Raaf, ree, lees je mee? – een boek vol dierenweetjes en prachtige, kleurige houtsneden.

Beginnende lezers kunnen alle dierennamen zelf lezen. Zodra kinderen iets meer leeservaring hebben, kunnen ze ook de informatieve teksten lezen. Zo komen ze erachter dat er varkens bestaan die kunnen klokkijken, rolschaatsen en zelfs pianospelen. Maar ook dat een mol in de lente in een graafmachine verandert en dat hij pas stopt met graven als hij bij toeval op een vrouwtje botst.

Recensie
Raaf, ree, lees je mee?
is een combinatie tussen een prentenboek en een non-fictieboek over dieren. Speciaal gemaakt voor kinderen. De informatie over de dieren, is op een hele leuke en vlotte manier geschreven. Daarnaast staan er veel leuke en verassende wetenswaardigheden van de dieren, in dit boek. Dingen zoals; dat de ruwe huid van de haai, vroeger als schuurpapier werd gebruikt of dat je het balken van een ezel midden in de nacht, wel van 4km ver kunt horen.

Mijn zoont van 5 jaar vind dit boek erg leuk. Tot mijn verbazing, wist hij al meer dan ik dacht. Zo wist hij bijvoorbeeld zelf al te vertellen hoe een vogeltje of een kuiken uit een ei komt. Daarnaast is het boek geïllustreerd met houtsneden. Deze houtsneden zorgen voor een prachtige afwerking van het boek.

Mijn dochter van 2 jaar vindt Raaf ree, lees je mee? ook al een mooi boek. Nog niet om te lezen, maar wel om alle plaatjes van de dieren te bekijken.

Raaf, ree, lees je mee? is een boek wat kinderen al snel leuk vinden. De bijzondere wetenswaardigheden van de verschillende dieren, alsmede de prachtige houtsneden, zullen kinderen erg aanspreken. Raaf  ree, lees je mee? is dan ook zeker een aanrader.

Raaf, ree, lees je mee? – Henriette Boerendans
Prentenboek, hardcover, 60 pagina’s, Gottmer
Koop hier bij Bol.com>>>

Lees meer:
IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin
Zoo groot!
Van dikbillen tot langnekken

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share