Julianatoren – Jul’s verjaardag [verslag]

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-1Na honderden lekker makende televisieprogramma’s, reclamespotjes en de nodige andere marketing, moest het er dan toch echt een keer van komen. De Julianatoren. Wij gingen er EIN-DE-LIJK een bezoekje brengen.

Eigenlijk hoeft het dan van mij al niet meer hè. Wanneer het kleine kinderbrein zo gemanipuleerd wordt dat het enkel en alleen nog maar daar aan kan denken. Ontzettend slim uiteraard van de dames en heren van het desbetreffende product.

Ook ik weet als geen ander met mijn commerciële achtergrond dat je gebakken zit wanneer je weet door te dringen in de wens en behoefte van het kind. Want zeg nou zelf, welke ouder kan er weerstand bieden tegen die vragende, smekende, bedelende kinderogen? Ik als weekdier kan dat dus niet. En daarom baal ik van Kindermarketing.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-7 julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-13

De Mega Mindy hagelslag staat uiteindelijk ook bij ons in de kast en ik heb het kunnen uitstellen, maar als één van de laatsten heb ik me laten overhalen boodschappen te doen bij de Albert Heijn in deze periode van Freek-plaatjes. Zucht.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-9En dus moest het er eens van komen. Die Julianatoren dus. En ook nog eens Jul zijn verjaardagsfeestje! Dubbel feest dus deze dag. Met voorstellingen van Woezel&Pip en Jul’s verjaardag in de grote circustent. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

Op de ochtend van ons bezoek staat zowel onze 5-jarige, als onze 2-jarige te stuiteren van geluk. Wat hebben ze er zin in! De weerman heeft ons een prachtige 28 graden beloofd dus met het weer zit het snor.

Wanneer ik tijdens de autorit naar de achterbank gluur begint eigenlijk al het grote genieten. Twee gespannen koppies met een glimlach van oor tot oor.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-11Wanneer we aankomen bij het park, wordt ons al snel duidelijk dat we niet de enige zijn die zich hebben laten verleiden om op het verjaardagsfeestje van Jul aan te schuiven. Auto na auto schuift aan op de parkeerplaats en met overvolle Jul en Julia’s bussen worden we naar de ingang van het park vervoerd.

Vriendlief en ik kijk elkaar met een blik vol verstandhouding aan. We spreken het niet hardop uit maar we weten beiden dat we hier een gigantische hekel aan hebben; overvolle pretparken op bloedhete, Nederlandse zomerdagen.

Maar vol goede moed stappen we het park binnen en worden zeer vriendelijk ontvangen door al het personeel en de personages, gekleed in bloedhete pakken die Jul, Julia, Woezel, Pip, of bijvoorbeeld Mevrouw Suikerspin voorstellen. De mensenmassa blijft aanwezig , maar de wachtrijen voor de attracties zijn heel erg goed te doen.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-10 julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-4

Heerlijk vind ik het ook dat het park klein en overzichtelijk is. De attracties zijn volop aanwezig en met een super vriendelijk soort gemoedelijkheid worden ze bediend door geduldige medewerkers. Het is hier en daar even klimmen voordat je als volwassenen ook zit, maar dan heb je ook wat. Voor oudere kinderen zal dit park te klein zijn en te weinig uitdaging hebben, denk ik, maar voor kinderen tot een jaar of 10 is dit geweldig.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-12 julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-8

De temperaturen in de circustent lopen al snel op tot 35 graden, maar toch willen we natuurlijk de shows zien. En die zijn absoluut de moeite waard. Een hele diepe buiging vol respect voor de acteurs en actrices van de shows. De Woezel & Pip show is zoals altijd gelikt en neemt je mee in enthousiasme en blijdschap. En hoewel dochterlief van 5 heel hard roept dat Woezel & Pip voor baby’s is, zit ze zichtbaar te genieten.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-15

Jul zijn verjaardagsshow is ook erg leuk. Het sprankelt van begin tot eind en zorgt ervoor dat zowel ouders als kinderen, zelfs met een fikse 35 graden zitten mee te klappen, deinen en dansen. Petje af!

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-3 julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-2

Zodra je weer buiten komt na een show of wanneer je even een pauze wilt van de vele attracties, zijn er in het picknickbos meer dan genoeg zitjes, zelfs heel veel heerlijke ligstoelen en/of voldoende plek waar je je eigen kleedjes kunt uitspreiden. Zo is het heel makkelijk om je eigen versnaperingen mee te nemen en de toch wat hoge entreekosten (€21,95 per persoon vanaf 2 jaar) te compenseren. Ook zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om iets te eten, snoepen of drinken te kopen.

julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-5 julianatoren-verjaardag-jul-copyright-trotse-moeders-rianne-17

Al met al een park met voor ieder wat wils. Overzichtelijk en gemoedelijk en ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Wij gaan zeker een keer terug!

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Hoera! Prinses Amalia is jarig

Onze kroonprinses, prinses Catharina-Amalia, is vandaag (07-12-2021) jarig. Ze is 18 jaar geworden en krijgt …