Spiekpietjes: nieuwe boekjes met De Spiekpietjes om te tellen en te zoeken

Tegen 5 december (voor Vlaanderen 6 december) laait de discussie weer op. Een zwarte Zwarte Piet of niet? Wij hebben uiteraard een mening, maar dit is niet de tijd of de plaats om die te uiten. Supermarkten, Sinterklaasjournaal, uitgevers, speelgoedfabrikanten en speelgoedwinkels, allemaal zoeken ze naar een manier om er toch ieder jaar om rond Sinterklaas een mooi kinderfeest te maken.

Uitgeverij Clavis heeft een hele lijn boeken gemaakt waarvan ik hoop dat er niemand aanstoot aan neemt. Ze zijn vrolijk, vriendelijk en passen prima binnen de Sinterklaastraditie: de Spiekpietjes!

Een nieuwe sinterklaastraditie:
Elk jaar rond de verjaardag van Sinterklaas verstoppen de Spiekpietjes zich bij jou in huis of in je klas. Ze zijn de kleinste helpers van de sint en kijken mee of jij heel lief bent, of een beetje ondeugend. De Spiekpietjes zien ook waar je van houdt, zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes jij leuk vindt en of je misschien een extra pakje verdient.

Wel mooi, want ik zei ook altijd tegen de kinderen dat Sinterklaas altijd wat pietjes vooraf naar Nederland stuurde zodat ze alvast wat rond konden kijken en wat meer over hen te weten konden komen. En dat verklaarde ook altijd de teksten van de brieven van de sint die de kinderen bij hun lekkers of cadeautje in hun schoen vonden, want die pietjes schenen een heleboel te weten!

Dit jaar zijn er weer een paar nieuwe uitgaven van De Spiekpietjes verschenen.

Er zijn onder andere twee kartonboekjes:

Tel je mee met Spiekpietje? is volgens de beschrijving “een leuk zoekboek boordevol Spiekpietjes en boordevol begrippen van plaats, voor jonge speurneusjes vanaf 2,5 jaar.

De Spiekpietjes spelen verstoppertje in het kasteel. Sinterklaas moet zoeken. De kleine deugnieten klimmen echt overal op, onder, tussen, achter en voor! Help jij de Sint om alle Spiekpietjes weer te vinden?

Moeilijk is het niet om de Spiekpietjes te vinden… maar de plaatsbepalingen zijn inderdaad leerzaam en de tekeningen erg aantrekkelijk. Op iedere bladzijde valt ook voldoende te zien om het boekje regelmatig te pakken met je peuter of kleuter!

En dan mijn favoriet: Waar zijn de Spiekpietjes?  Volgens de beschrijving is het “een heerlijk telboek dat je tot tien leert tellen. Voor kleine zoetekauwen vanaf 2,5 jaar.

Spiekpietje helpt Sinterklaas met het klaarmaken van de snoepzakjes. Er mag één speculaasje in, twee mandarijntjes, drie heerlijke chocoladeletters, vier zoete suikerstokken, vijf lekkere marsepeintjes … Tel jij mee tot tien met Spiekpietje?

Wat ik zo extra leuk vind aan dit boek, naast de speelse manier van leren tellen en de mooie tekeningen, is dat er op iedere bladzijde een extra opdracht staat zoals “welk koekje is het grootst” wat maakt dat je weer extra dingen samen met je kleuter of peuter kunt doen bij dit boek.

De diverse boeken over De Spiekpietjes kun je hier bekijken / bestellen >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …