CN Anti-pesten campagne nu ook in Nederland

Screenshot 2015-01-31 at 09.08.54Cartoon Network is een populaire televisiezender voor schoolgaande kinderen. En deze groep kinderen is kwetsbaar. Maar liefst 71,5% van de basisschoolleerlingen in Nederland blijkt met pesten te maken te hebben. Dat kan zijn dat ze zelf gepest worden, maar ook dat ze zien dat een klasgenootje pest of gepest wordt. Uiteraard is zelf gepest worden het schadelijkst, maar ook het “er bij staan en niets doen” of het pesten zelf, en daarmee niet kunnen stoppen, zijn ervaringen die kinderen kunnen schaden.

unnamed (1)Cartoon Network start daarom vandaag (02-02-2015) met een nieuwe anti-pesten campagne. Ze doen dit niet alleen in Nederland, maar passen de campagnes per land wel aan de doelgroep aan. Zo is de Nederland-Vlaamse versie in de Nederlandse taal en zijn voor kinderen aansprekende televisiepersoonlijkheden (comedian Arie Koomen en actrice Tine Embrechts) te zien in TV-spotjes en zijn er speciale filmpjes gemaakt.

Cartoon Netwerk werkt samen met dekindertelefoon.nl en awel.be en heeft een aparte website voor kinderen gelanceerd wat een platform biedt voor voor iedereen die met pesten te maken heeft. Klik <hier> om direct naar de website buddy.cartoonnetwork.nl te gaan.

Screenshot 2015-01-31 at 08.50.27

Hannes Heyelmann, Managing Director van Turner Broadcasting, Centraal- en Oost-Europa en Benelux: “We weten dat pesten een probleem is waar veel van onze jonge kijkers mee te maken hebben. Door te werken met partners als De Kindertelefoon willen we hen aanmoedigen om in actie te komen tegen pesten, aardig en behulpzaam te zijn voor anderen, en niet bang te zijn om het aan iemand te vertellen als ze eronder lijden. We willen dit gevoelige onderwerp op een manier behandelen die kinderen aanspreekt en hen tegelijkertijd advies bieden waar ze terecht kunnen voor steun”.

Screenshot 2015-01-31 at 08.49.53

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Indrukwekkende film Un Monde is Belgische Oscar inzending

Bij het zien van de trailer kreeg ik al kippenvel. Maar los van het thema …

Share
Share