Kleine meisjes worden groot….. verslag van het concert van Disney Violetta Live

-live-disney-copyright-trotse-moeders-21Hoe lang is het geleden dat ik met de tweeling TikTak en Teletubbies aan het kijken was? Een half jaar? Nee, toch al wat langer….. Maar waar is de tijd dan gebleven, vraag ik me af, wanneer ik voor het eerste met mijn dochter naar een “echt concert” ga.

Op uitnodiging van Disney mochten we naar Violetta Live, in Ahoy. Mijn dochter kijkt sinds een tijdje naar de serie op Disney Channel en praat me in de auto bij over de ontwikkelingen tussen Violetta, haar vader en haar vrienden. Gezellig gebabbel, zoals ik gewend ben.

-live-disney-copyright-trotse-moeders-8Dan komen we bij Ahoy en ziet mijn dochter al van ver de reclames voor Violetta Live. Wow, mama, dat is groot! En toen waren we nog niet eens binnen ūüėČ

Mijn kinderen gaan wel vaker mee naar voorstellingen, gezellig in een theater ergens in het land. Af en toe wat grotere zaal, maar een concert in Ahoy is echt van een ander kaliber.

Eerst even schrikken, daarna ademloos genieten, daarna meezingen èn meegillen: mijn meisje!
Eerst even schrikken, daarna ademloos genieten, daarna meezingen èn meegillen: mijn meisje!

Wanneer we de zaal binnenkomen, valt ze stil. Zóveel mensen! Gelukkig hebben we prachtige plaatsen van waaruit we recht op het podium kunnen kijken.

Wanneer de lichten uitgaan, begint niet het concert zelf, maar een ‘gillende-meisjes-concert’. Het grootste deel van het publiek bestaat uit jonge meisjes en die gillen hard en op een frequentie die mijn oren niet gewend zijn…. Kennelijk zit het in de genen van meiden ingebakken om te gillen wanneer iets echt heel leuk is, want na even geschrokken te zijn geweest, doet mijn meisje vrolijk mee.

En dan begint het concert. Weer even schrikken van hoe hard het geluid is en hoe fel de lampen, maar wanneer het eerste liedje inzet, zit mijn meisje ademloos mee te genieten. En ik zelf ook, want hoewel ik maar een paar liedjes ken, is de muziek erg toegankelijk en prettig om naar te luisteren.

-live-disney-copyright-trotse-moeders-5 -live-disney-copyright-trotse-moeders-7

Wat ik me niet had gerealiseerd (ik ken de serie Violetta nog maar enkele weken) is de enorme schare fans die zij en haar medespelers hebben onder de Nederlandse kijkers. Ahoy was uitverkocht en behalve meisjes vanaf een jaar of 6, zaten er ook een heleboel jongens van die leeftijd.

Goed te begrijpen dat Violetta zowel jongens als meisjes aanspreekt, er is een enorme diversiteit in soorten liedjes, van ‘gevoelig’ tot ‘rock’ en ook in dans en outfits ging het van ‘romantisch’ tot ‘stoer’.

-live-disney-copyright-trotse-moeders-3 -live-disney-copyright-trotse-moeders-11 -live-disney-copyright-trotse-moeders-9 -live-disney-copyright-trotse-moeders-12

Waar ik me nog het meest over verwonderde was dat er zo enorm veel meegezongen werd.¬†Violetta is Spaanstalig en voor dit concert had de cast de moeite genomen om tussendoor Engels te spreken (het publiek werd veelvuldig toegesproken, wat nog meer gegil tot gevolg had ūüėČ De liedjes waren ook in het Spaans, maar kennelijk was dat voor het aanwezige publiek geen probleem. Zelfs mijn eigen meisje zat de liedjes mee te zingen!

-live-disney-copyright-trotse-moeders-6   -live-disney-copyright-trotse-moeders-10 -live-disney-copyright-trotse-moeders-18 -live-disney-copyright-trotse-moeders-2

Ik vond dat toch een bijzondere ervaring: een vol Ahoy met kinderen die Spaanstalige liedjes aan het meezingen waren. Hieronder een filmpje waarin je goed kunt horen dat het publiek meezingt:

Je ziet dan meteen hoe professioneel het optreden was. Van het begin tot het eind was het een opeenvolging van prachtig gezongen liedjes, live begeleid door een band en door indrukwekkende dans. Het leek steeds zo spontaan, het dansen (voor zover je spontaan op mega-hakken dansen kunt…), maar het ‘iedereen danst energiek voor zichzelf’ en het ‘allemaal perfect tegelijk bewegen’ ging naadloos in elkaar over.

-live-disney-copyright-trotse-moeders-26 -live-disney-copyright-trotse-moeders-19-live-disney-copyright-trotse-moeders-23 -live-disney-copyright-trotse-moeders-25 -live-disney-copyright-trotse-moeders-24

Respect voor de kwaliteit van de show, van de stemmen, van de liedjes en de entourage / lichteffecten. En respect voor het enthousiasme en het plezier wat er de hele show (bijna 2 uur!) van de complete cast van Violetta af spat. Kijk maar even naar de laatste toegift (want het publiek liet zich voldoende luid horen voor meerdere toegifts!). Helaas staat het allerlaatste stukje er niet op, maar het blijft geweldig om te zien.

Let ook op het gezicht en de bewegingen van “Violetta – Elsa” en bedenk daarbij dat zij al bijna 2 uur non-stop staat te zingen en te dansen en tussendoor alleen maar tijd heeft genomen om zich om te kleden. Zoveel plezier en professionaliteit is echt Disney-waardig!

-live-disney-copyright-trotse-moeders-17

Mijn kleine grote meisje en ik hebben echt enorm genoten! We kijken samen uit naar de nieuwe afleveringen, want hoewel seizoen 3 pas vanaf 6 april 2015 te zien is op Disney Channel, mochten we een aantal liedjes alvast horen. Tot die tijd genieten we nog heerlijk na van een onvergetelijke avond!

-live-disney-copyright-trotse-moeders-15

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Foto op canvas in de slaapkamer

Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgeknapt. Ik heb er voor gekozen om …

Share
Share