Fake – Carry Slee

Wat als iedereen om wie je geeft, gelooft dat je iets vreselijks hebt gedaan…

Fake news / nepnieuw is iets wat er uit ziet als nieuws, wat geloofwaardig lijkt en door mensen dan ook geloofd wordt en verspreid waardoor het een eigen leven gaat leiden. Wat de consequenties zijn voor mensen, komt regelmatig in het nieuws.

Voor de doelgroep 12+ voor wie niet alleen belangrijk is dat ze leren dat niet alles wat online verschijnt ook echt is, maar minstens zo belangrijk is dat ze kunnen zien welke gevolgen het verspreiden van nepnieuws kan hebben, is het boek Fake, geschreven door Carry Slee een must-read!

Inhoud
Levi ziet dat Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek voert met Mila, Levi’s vriendin. Dat pikt Levi niet en hij gaat op Emiel af. Hij schopt hem en jaagt hem op. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin het eruitziet alsof Levi Emiel van de vesting bij het park trapt.

Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet, en ze maakt het uit. Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar…

Wederom knap hoe Carry Slee een actueel onderwerp in een spannend verhaal weet te pakken, waardoor een doelgroep bereikt wordt die dit boek niet alleen graag uit wil lezen maar er ook wat van zal opsteken.

Fake is uitgegeven door OverAmstel uitgevers in een hardcover editie met 265 pagina’s. Het is prettig onderverdeeld in hoofdstukken die meerdere witregels tussen de tekst bevatten waardoor het aantrekkelijker gemaakt wordt voor kinderen vanaf 12 jaar om het zelf te lezen. Door het onderwerp is het zeker ook een boek wat op de middelbare school aandacht mag krijgen in de klas.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met …

Share
Share