kleuter woordenboek

Kleuter woordenboek

Kleuters Woordenboek helpt uw kleuter om zijn basiswoordenschat uit te breiden en bekende voorwerpen uit zijn leefwereld te benoemen.

Recensie
Overkomt het jou ook, dat je in een boekwinkel meteen op de prentenboeken of de boeken afstapt? Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook zonde…. Het is zeker de moeite waard om eens naar een ander soort boek te kijken zoals dit boek.

Het Kleuters Woordenboek telt 100 bladzijdes en is gemaakt van stevig karton. Het gaat dus niet direct kapot en dat is prettig. Dit boek moet natuurlijk wel een peuter en kleuterleven meegaan. En misschien ook nog die van broertjes en zusjes. Het formaat van dit boek is niet te groot en ook niet te klein. Oftewel precies goed!

Het voordeel van dit boek is dat je meteen alle woorden (meer dan 600) per thema bij elkaar hebt en dat het een goed naslagwerk is. Zelfs de kleuren en het tellen ontbreken niet in dit boek. Het is in verhouding ook veel goedkoper dan kartonnen boekjes met een bepaald thema zoals bijvoorbeeld boerderijdieren. In dit kleuters woordenboek is elk thema nog verder onderverdeeld. Het is duidelijk dat er goed over dit woordenboek nagedacht is. Waar andere woordenboeken vaak stoppen, verdiept dit woordenboek juist en dat is heel belangrijk bij het uitbreiden van de woordenschat.

Meer dan alleen woordenschat vergroten
Wat verder opvalt is dat er bij elk woord een bijbehorende foto staat inclusief het lidwoord. Ook handig voor ouders als je even niet weet of het nou de of het is. De foto’s zijn duidelijk en laten niets te wensen over. Een inhoudsopgave op kleur is ook handig. In het begin en aan het einde van dit Kleuters Woordenboek zijn eenvoudige zoekopdrachten te vinden, die uitnodigen om meer met dit boek te doen dan alleen de woordenschat te vergroten.

Eigenlijk is de titel van dit boek Kleuters Woordenboek nogal misleidend, want ik vind dit boek ook erg geschikt voor baby’s,  peuters en zelfs voor mensen die net de Nederlandse taal leren. Juist omdat het zo duidelijk en overzichtelijk is!

Kleuters Woordenboek – Lieve Boumans
Woordenboek, hardcover, 100 pagina’s, Kluitman

Lees ook:
Pootje na pootje
365 Pinguïns
Van wie zijn die ogen?

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Mini-mornings: Bing in de bioscoop

Met een peuter of kleuter in huis, ken je vast Bing. En doordat Bing vertrouwd …

Share
Share