Ik heb Nemo gevonden! Finding Nemo is nu op Netflix

Binnenkort komt de nieuwe Disney-Pixar animatiefilm Finding Dory in de Nederlandse bioscopen. Een heerlijke familiefilm om met je kind(eren) naar toe te gaan. Helemaal leuk is het wanneer je van te voren Finding Nemo kunt zien.

Finding NEMO en DORY - designsstock-shutterstock
[Finding NEMO en DORY – designsstock-shutterstock]
Finding Nemo is een film uit 2003 die zich grotendeels onder water afspeelt. Hoofdrollen zijn weggelegd voor de clownsvissen Marlin en zijn zoon Nemo en de doktersvis Dory, die nu dus een eigen film krijgt.

Vader Marlin is erg beschermend naar Nemo toe. Wanneer Nemo eindelijk naar school mag van Marlin en zich van zijn vader los wil maken, wordt hij meegenomen door een duiker die hem in een aquarium in zijn tandartspraktijk plaatst.

Terwijl Marlin en Dory op zoek gaan naar Nemo, geholpen door allerlei (zee)dieren, probeert Nemo te ontsnappen. Uiteindelijk komt het uiteraard allemaal goed!

finding-nemo-netflix-stream-team-trotse-moeders

Finding Nemo is een erg mooi gemaakte film. De onderwaterwereld ziet er mooi uit en er is veel aandacht besteed aan details, zoals de lichtval in het water. Verder zit er veel humor in zodat de film ook prettig is voor volwassenen om naar te kijken. Lekker meekijken met je kind(eren) dus! De film is vanaf vandaag beschikbaar op Netflix.

In Wikipedia staat nog een leuk weetje over deze film:

Een van deze biologen sprak na het bekijken van de film zijn verbazing uit over het feit dat Marlin en Dory in de film uit het spuitgat van een walvis werden gespoten, aangezien dit in werkelijkheid onmogelijk is. De korte maar krachtige reactie van de animatoren hierop was: “Vissen kunnen ook niet praten.”

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share