Braqeez: kwaliteitsschoenen voor kinderen

Screenshot 2014-03-20 at 20.01.00De geschiedenis van Braqeez gaat terug tot 1839, toen het familiebedrijf Van Gastel hun eerste eigen fabriek voor kinderschoenen startten. Veel mensen kunnen zich nog het merk “Bunnies” herinneren, destijds al een garantie voor kwaliteit, en later heette het merk “Brakkies”. Tegenwoordig weet men dat men “Braqeez” of “BQZ” moet hebben, voor schoenen van goede kwaliteit die hip zijn en nog betaalbaar ook. Braqeez maakt ieder seizoen 4 mini-collecties: twee voor meisjes en twee voor jongens.

Recensie

Voor mij was het de eerste keer dat ik via internet schoenen ging bestellen voor mijn kinderen. Voorheen ging ik naar een winkel waar de voetjes van mijn kroost vakkundig werd opgemeten en waar vakmensen keken of er nog wel een vinger ruimte was wanneer mijn kind een schoen aanpaste. Screenshot 2014-03-20 at 19.37.00Nu wist ik alleen dat de schoenen van mijn jongste zoon te klein geworden waren en was de maat die ik gekocht had niet meer op de afgesleten zool te zien.

Eerst de juiste maat kiezen. Mijn jongste moest van me op een wit vel papier gaan staan waarna ik met een potlood (mama, dat kriebelt!) de omtrek van zijn voet tekende zodat ik deze goed kon opmeten: 21 centimeter oftewel 210 millimeter.

In een keurige tabel op de website van Braqeez zag ik dat schoenmaat 34 daarbij past.Screenshot 2014-03-20 at 19.30.15 Kiezen uit de uitgebreide collectie jongensschoenen was lastig, er waren zoveel leuke schoenen! Zelfs de vooraf opgelegde criteria (schoenen met klittenband in de lievelingskleur van mijn zoon, blauw dus) gaven nog veel opties. Uiteindelijk kozen we voor de stoere schoenen die op de foto staan.

Vandaag werden ze thuis afgeleverd en mijn zoon sprong een gat in de lucht. “Mama, ze zijn nog veel cooler dan ik dacht!” De schoenen zitten als gegoten en zien er uiterst degelijk uit. Wel nodig ook voor mijn jongen, die graag buiten speelt, klimt en rent, maar ook nog heerlijk op de grond met Lego kan spelen.

De schoenen zijn vanavond mee naar boven gegaan, het liefst had mijn zoon ze mee ìn bed genomen, maar nu staan ze op hem te wachten om morgen aan te doen naar school.

Ook weten welke maat jouw kind nodig heeft zonder naar een winkel te gaan? Kijk dan <hier> voor informatie over kindervoeten en voor de maattabel en neem meteen een kijkje bij de uitgebreide collecties van Braqeez.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share