ik ben een kunstenaar

Ik ben een kunstenaar

kunstenaarWaar ik ook kijk, zie ik KUNST.
Maar mijn moeder ziet dat anders.
Ik zie: De eenzaamheid van de wortel.
Mijn moeder ziet: Een niet leeggegeten bord.
Ik zie: Uitzicht op de wereld.
Mijn moeder ziet: Een gat in de muur.
(Ik geloof niet dat ze me begrijpt.)
Maar IK KAN NIET STOPPEN MET SCHEPPEN!     

Recensie:
Dit leuke prentenboek gaat over een kleine kunstenaar die het niet kan laten om overal kunst in te zien en kunst van te maken. Helaas is zijn moeder het hier niet altijd mee eens. Waar hij een een wortel op een bord als ‘de eenzaamheid van de wortel’ ziet, ziet zijn moeder ‘een niet leeggegeten bord’. Zijn creaties met verschillende tinten blauw word ook al niet door zijn moeder gewaardeerd. Dan bedenkt de kunstenaar een kunstwerk waar zijn moeder vast wel blij mee zal zijn, hij kan niet wachten tot ze het zal zien.

_1070239

Waar ik in eerste instantie het prentenboek ‘ik ben een kunstenaar‘ niet zo leuk vond, dachten mijn kinderen daar heel anders over. Ze wilden het verhaal direct nog een keer lezen en moesten erg lachen om de illustraties bij het verhaal. Ik moet bekennen dat ik het na een tweede keer lezen ook best een leuk verhaal vind._1070228

De tekst bij het verhaal vertaalt hoe trots een jong kind kan zijn op zijn creaties/kunstwerken terwijl dat door anderen niet altijd word begrepen. Mijn zoon van 6 jaar heeft ook heel goed in de gaten waar dit verhaal over gaat en herinnert mij aan een kunstwerk van wasco dat hij ooit eens gemaakt heeft en wat door mij als moeder ook niet echt werd gewaardeerd…

Tsja, ik ben gek op de kunstwerken die mijn kinderen maken, maar dan wel op een stuk papier en niet op mijn (pas gesauste) muren…

Dit prentenboek uitgebracht door uitgeverij Lemniscaat is voor veel ouders denk ik wel herkenbaar, immers: in ieder kind schuilt wel een kunstenaar! Ook verwacht ik dat de meeste kinderen net als die van mij het een leuk verhaal zullen vinden en ook moeten lachen om de illustraties.

_1070240

Ik ben een kunstenaar – Marta Altés
Hardcover, prentenboek, 32 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share