Het grote KidsWeek vakantieboek – deel 2

Screenshot 2014-06-08 at 21.38.39Het grote Kidsweek vakantieboek was zo razendsnel uitverkocht dat een vervolg niet kon uitblijven, vandaar nu deel 2, ruim op tijd voor de zomervakantie. Met verhalen van topauteurs Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous en Arend van Dam in combinatie met het beste uit Kidsweek.

Recensie

Laat ik beginnen met een tip: wanneer je dit KidsWeek vakantieboek aanschaft en van plan bent het je kind(eren) te geven voor wanneer ze zich vervelen in de auto, of even niets te doen hebben op de camping, laat het dan niet in het zicht op tafel liggen…..Screenshot 2014-06-09 at 20.16.58

Mijn kinderen hadden dit vakantieboek helaas al snel ontdekt tussen de stapel recensieboeken. Met rappe vingers werd het onder de stapel uitgepeuterd en in een soort triomftocht meegevoerd naar de knutseltafel. Mijn zwakke kreten “wacht nou even….” werden genegeerd. En zowaar gingen ze zonder ruzie te maken, samen kijken in dit kleurige boek.

Mijn dochter haakte al vrij snel af. Screenshot 2014-06-09 at 20.16.20Voor dit boek moet je kind wel goed kunnen lezen, of je moet het samen met je kind willen doornemen, want het meeste leesmateriaal is voor een beginnende lezer nog wat lastig. Mijn zoons gingen gebroederlijk bladeren, een vrolijke quiz maken en wilden eigenlijk meteen koekjes gaan bakken. Toen ik uitlegde dat we dat pas in het weekend gingen doen, zijn ze samen de moppen lezen en toen was het weer even afgelopen met de ‘broederliefde’ en ging de jongste lekker de verschillende verhalen lezen.

Het is echt een heel gevarieerd boek. Er zijn -behalve verhalen van gerenommeerde auteurs- allerlei interessante pagina’s die vooral mijn zonen aanspreken: van “hoe word je een ridder”, tot ‘het heelal’ en ‘uitgestorven dieren’. Screenshot 2014-06-09 at 20.17.27Waarschijnlijk was mijn dochter, wanneer ze wel goed genoeg had kunnen lezen, op de recepten na al vrij snel afgehaakt. Mijn jongens niet. Het boek wordt regelmatig door een van hen opgepakt en doorgebladerd, op zoek naar iets wat ze nog niet gelezen, gezien of gedaan hebben.

Absoluut leuk voor de vakantie, maar zorg dat ze het niet vóór die tijd te pakken krijgen!

Het grote KidsWeek vakantieboek – deel 2
Vakantieboek, 96 pagina’s, Van Holkema en Warendorf
Bestel dit vakantieboek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud [bespreking]

Filmdistributeur en bordspellenontwikkelaar Just entertainment en weekkrant Kidsweek hebben de handen ineen geslagen en een …