Musical Kruimeltje gaat op tournee

Ruim zes maanden lang  is de musical Kruimeltje te zien geweest in Theater de Efteling. Nu het doek daar is gevallen én ruim 100.000 mensen de musical hebben bezocht, is de musical vanaf Oktober 2011 door heel Nederland te zien. De musical Kruimeltje is geproduceerd door Rick Engelkes Producties en Efteling Theaterproducties. Samen startten zij in 2009, een unieke samenwerking.  Om zo een nieuwe oorspronkelijke musical te produceren, gebaseerd op het bekende boek van Chris van Abcoude.

Het verhaal
Het is December 1912. Kruimeltje, een straatjongen van 10 jaar zwerft door de havenstad. Kruimeltje heeft geen familie. Toen hij een baby was, is hij achtergelaten door zijn moeder, bij Mevrouw Koster. Mevrouw koster zou voor Kruimeltje zorgen, maar ze heeft hem het huis uit gestuurd. Hij mag pas weer terug komen, als hij voldoende geld heeft verdiend. Gelukkig heeft Kruimeltje een hele goede vriendin, Keesie. Samen halen ze de hele dag kattenkwaad uit. Regelmatig komt Kruimeltje dan ook in aanraking met de politie.

Natuurlijk fantaseert Kruimeltje regelmatig over hoe het is om ouders te hebben. Ouders die voor je zorgen, en die altijd voor je klaar staan.Vooral zijn vader wil hij dolgraag ontmoeten. Die is namelijk 10 jaar geleden naar Amerika vertrokken, om goud te zoeken. Sindsdien heeft Kruimeltje niks meer van zijn vader gehoord. Het enige wat hij van zijn ouders heeft, is een medaillon, met een fotootje van hun erin. Dit medaillon draagt Kruimeltje altijd bij zich.

Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met Moor de straathond, eindelijk een echt thuis. Dan blijkt ineens dat Wilkes en de vader van Kruimeltje, vroeger goede vrienden zijn geweest. Zou Kruimeltje met de hulp van Wilkes zijn vader terug kunnen vinden?

De Musical
Vanaf 2 Oktober 2011 begint de theatertournee door heel Nederland. Kruimeltje is een familievoorstelling, maar niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. De prijzen zijn per theater verschillend, maar liggen gemiddeld tussen de 24,- en 29,- per kaartje.

Nieuwe Kruimeltjes gezocht!
Het productieteam van Kruimeltje is nog hard op zoek naar nieuwe Kruimeltjes. Hiervoor moet je o.a. tussen de 8 en 16 jaar zijn. En uiteraard beschikken over zang- en acteertalent. Tevens moet je vanaf juli 2011 volledig beschikbaar zijn. De eerste auditie-rondes zijn op 21 en 22 mei 2011. Voor meer informatie én aanmeldingsformulier, klik hier>>

Lees meer:
Jip en Janneke als familiemusical
K3 Muscial ‘Alice in Wonderland’
10 jaar Studio100 Zomerfestival

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …

Share
Share