Zie mij graag [bespreking]

Zie mij graag van Sarah Meuleman werd mij als vooruitleesexemplaar toegestuurd en ik heb het in één dag uitgelezen. Het boek pakte me, intrigeerde me en vooral raakte me. Ik had echt een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen aan het einde van het boek. En nu weer, nu ik dit opschrijf.

Ik ga inhoudelijk niet te veel vertellen maar hoop dat ik, door het geven van de maximale score van 5 sterren aan deze prachtige roman, andere Trotse Moeders kan aangeven dat ze Zie mij graag echt moeten gaan lezen!

Inhoud
De Vlaamse zusjes Lieve en Margot rijden met hun vader, bestsellerauteur Saul Mertens, terug naar huis na een feestelijke avond als de auto van de weg raakt en verongelukt. Niemand begrijpt hoe het ongeluk op zo’n stille landweg heeft kunnen gebeuren.

Vijftien jaar later worstelen beide zussen nog steeds met de gevolgen. Wanneer de excentrieke Saul verwikkeld raakt in de geruchtmakende verdwijningszaak van een jong meisje, heeft dat ingrijpende consequenties voor zijn dochters. Lieve keert terug naar de plek waar ze is opgegroeid om te achterhalen wat er is gebeurd. Hoe sterk zijn familiebanden? En hoeveel kun je vergeven?

Zie mij graag is een zinderende Vlaams-Nederlandse roman vol tederheid en suspense, over familie, verlangens en fantomen. Over weglopen van het verleden en toch weer omkijken. Over bang zijn om pijn te doen en toch weer te kwetsen. Over hoe ver we gaan om gezien te worden. Als wie we zijn. Of wie we liever waren geweest.

Mening
Mijn mening heb ik eigenlijk al gegeven: Zie mij graag is een van de mooiste boeken dit ik dit jaar heb gelezen. Het heeft me echt geraakt. En voor mij als “reserve-Belg” (tijdens mijn studie werd ik zo genoemd vanwege de vele Vlaamse woorden die ik gebruikte na opgegroeid te zijn in een dorp aan de Belgische grens) was het genieten van de Vlaamse sfeer. Ik zie u graag vind ik nog steeds zo’n mooie manier om liefde uit te drukken…

Het boek is goed opgebouwd; het volgt beide zussen Lieve en Margot in het heden en in het verleden. En wanneer die verhalen samenkomen, wordt niet alleen duidelijk wat zich nu precies op de avond van het ongeluk heeft afgespeeld en wat er met Daphne is gebeurd, maar ook hoeveel impact die avond had op beide zussen en hun directe omgeving. Echt: lees dit boek!

Zie mij graag is uitgegeven door uitgeverij Lebowski als paperback van 322 pagina’s.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.
Share
Share