Auto’s [recensie]

Van brandweerwagens, tractors en sneeuwschuivers tot een kasteelauto, een girafziekenauto en een onderzeewagen. Dit boek is een geweldige verzameling vervoermiddelen. Het prikkelt de fantasie van ieder kind! Een speels prentenboek dat garant staat voor uren kijk- en leesplezier voor kinderen én volwassenen.

Let op: deze boekrecensie bevat spoilers!

De ondertitel van dit boek riep nieuwsgierigheid bij me op. Want: van tweelingauto tot maanwagen en alles daartussen? Wat moet je je daar bij voorstellen? En waarom niet: van auto met houtvergasser tot zwembad-op-wielen? Genoeg reden dus om dat even stiekem uit te zoeken voordat de kinderen ermee aan de haal zouden gaan.

In dit boek zijn geen verhalen te vinden. Dat neemt niet weg dat je ze wel zelf kunt verzinnen, want in dit boek staan niet alleen bestaande voertuigen, maar ook bedachte voertuigen.

Sommige auto’s hebben hilarische namen en dat zorgde voor veel kijkplezier bij mijn kinderen. Zo moesten ze keihard lachen om de sokauto en in tegenstelling tot wat ik dacht maakte de dikkedrolauto maar weinig indruk. Overigens vonden we het helemaal geweldig om de Junglejeep te zien in dit boek, want heel toevallig zagen we zo’n soort auto rijden toen we op het schoolplein stonden te wachten. Hij was weliswaar wat kleiner, maar leek er helemaal op. De eigenaar van de auto had hem helemaal omhult met gras. Het was zeer hilarisch toen we hem hier in het boek zagen staan.

Wat een prachtig kijkboek! Er staan zoveel bizarre, geweldig bedachte auto’s en bestaande auto’s in dat het lastig is om het juiste voertuig makkelijk terug te vinden. Toch? Nee, want daar is over nagedacht en achterin het boek zijn alle auto’s terug te vinden op alfabetische volgorde.

Auto’s – Carl Johanson
hardcover kijkboek, 40 pagina’s, uitgeverij van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Die daar – het allerleukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Mijn peuter van net twee jaar kan geen genoeg van Die daar krijgen. Het grote …

Share
Share