Crayola Color Mix-A-Roo

Color Mix-A-Roo van het merk Crayola is een spel om te leren kleuren mengen. Maar dan wel zonder troep te maken! Kinderen nemen kaarten van de stapel en proberen de juiste kleuren te mengen via de speciale kleurenmenger. De kleuren kunnen bestaan uit 2, 3 of 4 verschillende kleuren. Is de juiste kleur gemengd? Dan mag de speler de kaart houden. Als hulpmiddel zit er ook een spiekkaart in het spel.

Recensie
Toen ik dit spel voor het eerst zag dacht ik: “Dat is nog eens een leuk spel! Leren kleuren mengen, maar dan zonder verf te gebruiken.” Ik zag in gedachten al gelijk voor me, hoeveel meer plezier dit mijzelf zou opleveren… geen tafels en kleding onder de verf of geen verfhandjes die toch nog even per ongeluk de houten stoel vastpakken. Dus ja, ik was gelijk enthousiast over dit spel. Mijn kinderen zijn direct net zo enthousiast als ik. Hoewel zij dan alleen aan het spel denken. En niet aan het geklieder die je krijgt, als je met echte verf kleuren gaat mengen. Ik hou dan ook wijselijk mijn mond hierover. Straks breng ik ze nog op het idee, om met echte verf te gaan mengen. Dat mag wel hoor, maar vandaag even liever niet…

De draaischijf met spiekkaart en speelkaartjes

Ik begin de spelregels te lezen en alles is in één keer duidelijk. We verdelen de kaartjes en gaan beginnen. Mijn dochter begint en heeft direct een moeilijke kleur om te mengen; bruin. En voor deze kleur bruin, moet ze 3 kleuren mengen. Deze combinatie weet ze niet. Maar daarvoor zit er een handige spiekkaart in. Ik leg haar uit hoe de spiekkaart werkt. Daarna ziet ze zelf dat ze rood, blauw en geel moet mengen om de kleur bruin te krijgen. Ze draait aan de  draaischijf tot ze alle kleuren heeft gemengd. Daarna komt het spannendste moment; kijken of je de juiste kleur hebt gekregen. Hiervoor moet je een klepje openen. Onder het klepje zit een kleur verstopt. Heb je de juiste kleuren gebruikt, dan zal er onder het klepje, de juiste kleur te zien zijn. Zo niet, dan komt er een andere kleur tevoorschijn. Joepie!…het is goed gegaan! Nou is het de beurt aan mijn zoon. Hij heeft direct een makkelijke kleur om te mengen; rose. Hij mengt rood en wit samen en ziet dan dat dit ook goed is. De winnaar is degene die de meeste kaartjes heeft verzameld oftewel de meeste kleuren goed heeft gemengd.

Niet alleen mijn kinderen vinden Color Mix-A-Roo een erg leuk spel, maar mijn man en ik ook. Kinderen leren op een hele leuke manier om kleuren te mengen. De draaischijf vinden ze erg leuk. Alleen het klepje, om te zien of je de juiste kleur hebt gemengd, gaat erg moeilijk open. En dat is jammer van het spel. Hier mag de fabrikant nog wel eens een keer goed naar gaan kijken. Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn, lijkt me, om een klepje te fabriceren die voor kinderen makkelijk te openen is. Maar buiten dat, is dit echt een heel leuk spel!

Bestel hier dit spel>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share