Max en de maximonsters

Max en de maximonsters (2)De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…

Max en de maximonstersRecensie:
Een mooi prentenboek over een fantasiewereld. Max houdt van kattenkwaad en spookt dus ook heel wat uit. Wanneer zijn moeder het zat is, noemt ze hem een monster waarna hij naar bed wordt gestuurd zonder eten. De boze Max zit op zijn slaapkamer, die opeens in een weelderig bos verandert. Alle bomen en planten blijven maar groeien en zelfs een zee verschijnt aan de horizon. Max vertrekt op een bootje en komt op een eiland met monsters aan. Hij is echter voor niemand bang en daarom wordt hij gekroond tot koning. Hoewel het lijkt dat Max alles heeft wat zijn hartje hem begeert, blijft er iets missen…

Max en de maximonsters is een mooi verhaal over wegdromen in je eigen fantasiewereld. Je ouders even zat zijn en wensen dat je heel ergens anders zou zijn… Echter laat het ook zien dat – hoe aantrekkelijk dat soms lijkt – het niet makkelijk is als je degene moet missen van wie je houdt.

Max en de maximonsters (3)De prenten zijn mooie pentekeningen die ingekleurd zijn met inkt. Doordat veel gedeelten van de illustraties zijn gearceerd spreken de tekeningen en komt er diepte in de platen. Hierdoor komt het verhaal meer tot leven. Opvallend is het kleurgebruik; geen schreeuwende kleuren maar veelal natuurlijke (wat donkere) tinten.

Ik begrijp wel waarom Max en de Maximonsters een echte klassieker is!

Max en de Maximonsters – Maurice Sendak
Prentenboek, 40 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …