Ted & de schat van de mummie

Vanwege een ongelukkige verwarring wordt Ted, een dromerige bouwvakker, aangezien voor een beroemd archeoloog en op expeditie gestuurd naar Peru. Met hulp van zijn trouwe hond Jeff, een dappere professor en een stomme papegaai probeert Ted de mythische, Verloren Stad van de Inca’s te redden van een groep gemene schatzoekers…

Recensie
Ted droomt als klein jongetje er al van om een beroemde archeoloog te worden. Maar deze droom lijkt geen werkelijkheid te kunnen worden. Als hij dan ineens onverwacht de plaats van de professor in moet nemen, wordt Ted aangezien als de professor zelf en volgt er een overwacht en spannend avontuur. Samen met Sara, hondje Jeff en een Zuid-Amerikaans type proberen ze een eeuwenoude tablet, uit de handen te houden van een gangsterbende. Tevens blijkt dat Max, de verloofde van Sara niet degene is die hij zegt te zijn. Maar komt Sara hier wel  op tijd achter? Natuurlijk loopt deze film goed af, maar  met een wel heel verrassend eind voor de slechteriken. En Max? Die krijgt zijn verdiende loon…

Mijn zoon had al een trailer gezien van Ted en de schat van de mummie. Hij was dan ook dolenthousiast toen hij hoorde dat we naar deze film mochten. Zijn enthousiasme werd nog groter toen hij ontdekte dat de film in 3D was. En zo zaten we daar dan; vol verwachting in de bioscoop met onze 3D-brillen op. De film begon en vrijwel direct vloog er een helikopter rakelings langs onze oren. Een goed begin van de film die direct veel 3D-effecten lijkt te beloven. Helaas blijkt tijdens de film dat de 3D-effecten minimaal zijn. We hadden eigenlijk veel meer 3D-actie verwacht. Maar ondanks dat de 3D effecten minimaal zijn, is de film wel heel erg goed. De film heeft het leeftijdsadvies van 6+. Maar ik moet zeggen dat er wel veel spannende scènes in de film zitten, die ook voor zes- en zevenjarigen eng kunnen zijn. Zo heb je diverse gevechten met o.a. de gangsterbende en een mummie. Deze gevechten, gecombineerd met de lichte 3D effecten en het harde geluid zorgen ervoor dat deze scènes regelmatig schrik-effecten bij de kinderen teweeg brengen. Mijn zoon vond de film heel erg cool en regelmatig hoorde ik hem lachen of grappige opmerkingen maken bij de film. Zo vond hij het bijvoorbeeld erg leuk dat hondje Jeff in de billen beet van een gangster. Maar ook om de mummie kon hij hartelijk lachen.

Ted & de schat van de mummie 3D is dan ook een hele leuke en spannende film. Niet alleen mijn zoon, maar ook ikzelf heb volop genoten van de film. Maar er waren best wel veel schrik-momenten in de zaal. Hierdoor vraag ik me wel af of de film al echt voor zesjarigen geschikt is. Als ik zo naar de reacties van de kinderen in de zaal kijk, dan is de film denk ik beter geschikt voor 8 jaar en ouder.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share