Rikki en de eekhoorn

Het is herfst in het bos. Rikki is op zoek naar kastanjes, maar vindt op de grond ook een eekhoorn. Slaapt hij? Is hij ziek of heeft hij zijn pootje gebroken? Rikki haalt zijn vriendinnetje Anna erbij en samen brengen ze de eekhoorn naar Rikki’s mama. Die ziet meteen wat er aan de hand is. Met de hulp van mama en papa neemt Rikki afscheid van een eekhoorn. Een ontroerend verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie
Een ontroerend verhaal over een eekhoorn die dood is. Rikki vind de eekhoorn in het bos, en heeft niet door dat de eekhoorn dood is. Als hij en Anna de eekhoorn aan zijn moeder laten zien, krijgen ze te horen dat de eekhoorn dood is. Rikki en Anna schrikken ervan, dat hadden ze niet verwacht! Mama legt uit dat de eekhoorn nu naar het Eekhoornparadijs  gaat. Maar wat dat nou precies is, kan ze ook niet goed uitleggen.
Ze besluiten om de eekhoorn te begraven, en leggen mooie steentjes op het graf. Zo kunnen ze de eekhoorn nooit vergeten.

Rikki en de eekhoorn is een heel mooi boek om uitleg te geven over de dood. De illustraties spreken voor zich, en zorgen dat kinderen er gelijk ook een goed beeld bij hebben. Zo zien ze dat er een gat in de grond wordt gegraven en de eekhoorn in een doosje in de grond wordt begraven. Zelf zal ik dit boek niet vaak voorlezen. Maar mocht er in onze omgeving iemand overlijden, dan pak ik zeker dit boek erbij. Het geeft net wat meer houvast voor kinderen, dan wanneer je het alleen maar uitlegt, zonder boek erbij.

Rikki en de eekhoorn – Guido van Genechten
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …

Share
Share