Sex Education

Sex Education…. wanneer je er van gehoord hebt, heb je vast één of meer kinderen in de puber-leeftijd. Sex Education is namelijk een enorm populaire serie op Netflix, waar zojuist seizoen 3 ook online is gekomen. Als Trotse Moeder van pubers, ben ik natuurlijk gaan (mee)kijken en het is echt een aanrader: er komen allerlei onderwerpen die met seksualiteit en relaties te maken hebben en het wordt op een luchtige manier met veel humor en eerlijkheid verteld. En dat geeft een boel genante momenten, zeker wanneer een van de pubers in je buurt is en je een scene wilt aangrijpen om een gesprek aan te gaan 😉

Ne zijn er ook een tweetal boeken verschenen. Voor mensen die geen Netflix hebben (of wel natuurlijk) en die een boek in huis willen halen waarin op een no-nonsense manier enorm veel onderwerpen die een rol kunnen spelen in het leven van je kind, eerlijk en open besproken worden is er Sex Education- Eerste hulp bij het leven.

Sex Education – Eerste hulp bij het leven
De no-nonsense seksvoorlichting waar je altijd al naar zocht

Onzeker over je lichaam?
Geen idee wat je precies voelt?
Of weet je niet of dat éne wel normaal is?

Je bent niet de enige! Otis, Maeve en hun vrienden wilden graag meer leren over elk aspect van moderne liefde. Het resultaat? Deze eerlijke, inclusieve en informatieve gids over het leven. Van begrijpen hoe je lijf in elkaar zit en je zelfverzekerd voelen over hoe je eruitziet, tot consent, seksualiteit en gender: dit boek beantwoordt alle vragen die je eigenlijk niet durft te stellen, op een manier die je begrijpt.

Dus duik erin en begin te praten, roepen en misschien zelfs wel schreeuwen over…

SEKS!

Sex Education – Eerste hulp bij het leven is geschreven door Jordan Paramor en uitgegeven door uitgeverij Moon als hardcover van 192 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Wanneer jouw kind(eren) de serie al gezien hebben en (net als ik) enthousiast zijn over de diverse personages (Maeve, Otis, Eric etc) dan is het erg leuk om het boek Sex Education – De Roadtrip in huis te halen. Het is een leesboek in de sfeer van de serie maar met een compleet nieuw verhaal.

Sex Education – De Roadtrip
‘Yeah!’ riep Eric enthousiast, terwijl hij zich op de achterbank liet glijden. ‘ROADTRIP!’
Otis kromp ineen en Maeve wierp hem een vuile blik toe voordat ze voorin ging zitten en het portier met een klap dichttrok. Aimee draaide de sleutel in het contact om en ze vertrokken…
Als Maeves broer Sean gearresteerd wordt, is zij de enige die hem kan helpen. Maar met Otis, de onwaarschijnlijke seksgoeroe, aan haar zijde, haar loyale vriendin Aimee achter het stuur en Otis’ vrijgevochten beste vriend Eric op sleeptouw, zal Maeve dit niet alleen hoeven doen. Zelfs als ze dat wél had gewild…
Het blijkt dat Sean heeft gefeest met een groep rijke jongeren die hem nu beschuldigen van een misdrijf. En er is veel bewijs tegen hem… Kunnen Maeve en haar vrienden als ware detectives alle geheime angsten, verborgen liefdes en obscure motieven ontrafelen en zo de waarheid boven tafel krijgen?

Sex Education – De Roadtrip is geschreven door Katy Birchall en uitgegeven door uitgeverij Moon als paperback van 192 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Dus…. wil je echt iets leuks geven aan je puber(s), denk dan zeker aan een van deze Sex Education boeken, of allebei natuurlijk!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kroko-detectives

Zoek je nog een leuk cadeau? Of wil je graag dat je kind wat meer …

Share
Share