Thea Sisters – Liefde in de schijnwerpers [recensie]

Thea Sisters Liefde in de schijnwerpersThea Sisters is een populaire boekenreeks voor meisjes van 8 jaar en ouder dat gaat over vijf studentes aan het Topford College op Walviseiland. Deze pittige muizinnen dromen ervan om journaliste te worden. Het leven op het college is altijd spannend: de vriendschappen, de verliefdheden en vele andere dingen die de studentes dagelijks bezighouden. Er is altijd wel wat aan de hand…

Dit verhaal speelt zich af op de school. Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Topford besluiten de rector en de leraren om het toneelstuk Romeo en Julia op te voeren. In een grote auditie krijgen de studenten de kans om hun acteertalenten te laten zien. Voor welke twee knagers zijn de romantische hoofdrollen weggelegd?

Thea Sisters Liefde in de schijnwerpers 3Recensie
Mijn oudste twee dochters van 8 jaar en 10 jaar zijn al een paar jaar fan van Thea Stilton en wij hebben dan ook meerdere boeken hiervan in de boekenkast staan. Ze waren dan ook super blij toen zij dit nieuwe boek zagen.

De boeken spreken meisjes altijd erg aan. De roze kaft, de leuke illustratie en de verschillende karakters die de hoofdpersoon meiden hebben, helpen hier aan mee. Ook de verhalen spreken altijd aan.
Thea Sisters Liefde in de schijnwerpers 2

Ondanks dat zij al meerdere boeken dus hebben van zowel de pocket als de reguliere boek versie, kennen ze dit eerste verhaal nog niet. Ook dit boek voldoet volledig aan de verwachting en is geheel in dezelfde lijn van de eerdere boeken geschreven.

Thea Sisters Liefde in de schijnwerpers 4Alle boeken zijn aparte verhalen en dus goed los van elkaar te lezen. En deze past zeer goed in de rij van de eerdere boeken. De tekst is zeer makkelijk leesbaar en staat vol met illustraties.

Dit verhaal vonden mijn kinderen allebei erg leuk. Romeo en Julia zegt hen nog niet zoveel, net als de romantische ondertoon. Maar ik krijg sterk de indruk dat ze die niet gemist hebben, want beiden kwalificeren dit boek als superleuk. Alleen jammer dat het een relatief kort verhaal. Wat mijn kinderen betreft had het zeker langer mogen zijn.

Thea Sister Liefde in de schijnwerpers – Thea Stilton
Leesboek, paperback, 128 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

De boeken van Thea Stilton – de meisjesvariant op de boeken van Geronimo Stilton – bestaan uit twee verschillende type boekenreeksen. Je hebt de goedkopere pocketreeks en de hardcover boekenreeks met elk een uitgebreider verhaal. Thea Sisters Liefde in de schijnwerpers is deel 1 van de pocketreeks van Thea Stilton.

 

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Klassiek For Kids 2018 [review]

Klassieke muziek voor kinderen…. Voor veel Trotse Moeders is dat niet de meest voor de …

Share
Share