Leon Gromt

De taart is op,het feest is saai. Als Leon gromt, kan er van alles gebeuren. Zoals die keer in de klas, toen Oscar zijn koek afpakte. De juf en de kinderen waren zo bang, dat ze de kast niet uit durfden. Gelukkig heeft mama hem gered.  Mama is de held als Leon gromt, kan alleen mama hem de baas.

Recensie
Leon gromt is een heel leuk en herkenbaar boek over boos zijn. Leon is overal boos om. De taart is op, hij moet zijn kamer opruimen, of is hij weer boos dat hij naar bed moet en zo zijn er nog veel meer dingen om boos over te zijn. Maar zijn moeder houdt vol en zo kruipt Leon uiteindelijk toch nog vrolijk in bed. Leon is niet meer boos en gaat lief slapen.

Mijn kinderen van 2 jaar en 5 jaar, vinden dit boek erg leuk. Vooral omdat Leon steeds veranderd in een ander dier. Zo veranderd Leon in een leeuw, een olifant, een vleermuis en zelfs in een draak. Hier moeten mijn kinderen erg om lachen. En ze vinden het ook erg leuk om het na te spelen. Dan zeggen ze :”Ik ben boos…ik ben een leeuw!” En dan zegt de ander; “Ik ben boos…ik ben een olifant!”, waarna ze beide héél hard gaan lachen. Leon gromt is een boek, dat zeker zal aanslaan bij kinderen.

Leon gromt – Riske Lemmens
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Ik wil een knuffel
Muis gaat naar de stad
Kleine raaf vliegt naar de maan

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share