Hoera, we gaan naar Artis

Dikkertje Dap is er geweest, net als Jip en Janneke. En wat te denken van Pinkeltje, Lotje, Saskia en Jeroen? Artis is al decennia lang het podium van vele kinderverhalen en –liedjes. Theo Thijssen schreef over Artis, net als Willem Wilmink. Maar ook kinderboekenauteurs als Ted van Lieshout, Gitte Spee en Hans Hagen… De lijst is onuitputtelijk. Hoera, we gaan naar Artis is een bloemlezing van bekende en minder bekende verhalen, versjes en tekeningen over Nederlands oudste dierentuin.

Recensie
Het leuke aan Hoera, we gaan naar Artis, vind ik dat het boek vol staat met leuke en vaak bekende verhalen over Artis. Door de diversiteit van de verhalen, is het boek geschikt voor zowel jongere als oudere kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld Nijntje voor de allerkleinsten, Jip en Janneke voor de wat ouderen en Pinkeltje voor de nog wat oudere kinderen. Zo heeft mijn dochter van 4 jaar de voorkeur voor verhalen zoals Jip en Janneke en Nijntje  en gaat mijn zoon van 7 jaar gaat meer voor de wat spannendere verhalen. Veel verhalen in dit boek kennen ze al, maar dat maakt het boek niet minder interessant voor ze. Juist deze verhalen kozen ze als eerste uit, om voor te lezen. Maar ook andere verhalen waarvan leuke illustraties hun aandacht trokken, werden als één van de eerste verhalen gekozen om te gaan lezen.

De voorkant van het boek bestaat uit een vrolijke en gekleurde dierenbende. Bij het zien van de kaft, krijg je direct zin om naar de dierentuin te gaan én om het boek te gaan lezen. Het is ook erg leuk om al die verschillende verhalen, van diverse auteurs in één boek te hebben. Hoera, we gaan naar Artis staat dan ook garant voor uren leesplezier!

Hoera, we gaan naar Artis – Joke Linders
Verhalenboek, hardcover, 157 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …