Zou een workshop “Overtuigend Presenteren” helpen om een puppy te krijgen? [persoonlijke blog]

Eerder schreef ik al dat de kinderen en ik graag een puppy wilden. Onze lieve hond Molly is al een paar maanden dood, en het is erg stil zonder haar. Natuurlijk is ze niet te vervangen, maar een nieuw hondje brengt weer nieuwe gezelligheid en vrolijkheid. Alleen de man des huizes had een andere mening en wilde graag ongebonden zijn en geen rekening meer hoeven te houden met een hond. Wat te doen?

overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-1 overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-6

In de zomermaanden had ik een mooie interim-klus bij T-Mobile, een prachtig bedrijf wat een heus Future Lab heeft, vol met nieuwe technologieën zoals 3D pennen, robotica en Virtual Reality. Twee keer per week konden kinderen van T-Mobile medewerkers gratis een leerzame en leuke workshop volgen zoals stroomcircuits maken, programmeren en digitaal tekenen. De laatste SummerSchool workshop van deze zomervakantie heette Overtuigend Presenteren, en ik had mijn kinderen daarvoor ingeschreven.

overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-5 overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-8

De workshop werd op een enthousiaste en overtuigende manier gegeven door Rogier Schmit. De kinderen leerden presenteren en door zichzelf terug te zien, konden ze feedback krijgen over wat ze allemaal goed deden en waar ze eventueel op konden letten. Na de lunchpauze kwam er uitleg over overtuigen (en moest ik van de kinderen uit het Future Lab, zodat hun tactieken geheim zouden blijven 😉 ).

overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-7

Toen we naar huis reden, kreeg ik een goed idee. Ik vroeg aan de kinderen om hun nieuw geleerde technieken in te zetten om te kijken of ze hun Trotse Vader konden overtuigen … Zelf deed ik uiteraard ook een duit in het zakje (nee, hij hoefde de pup niet te trainen; nee, de zorg en opvoeding zou ik helemaal zelf doen en nee, hij hoefde de hond niet uit te laten).

overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-3 overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-2 overtuigend-presenteren-future-lab-t-mobile-ka-4

Met zoveel argumenten en zoveel overtuiging van de kinderen kon papa niet anders dan toegeven. Heel toevallig (ahum) had ik een leuk nestje gezien bij een boer in de omgeving van Leerdam en uiteraard heb ik direct gebeld om een afspraak te maken.

Wil je weten hoe het verder ging? Klik dan hier >>>>

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Vakantie-tip: bezoek een Aloë Vera kwekerij

Zelf ben ik groot fan van leuke uitjes die ongemerkt nog leerzaam zijn ook. Veel …

Share
Share