Onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen

terres des hommesDat kinderen met een handicap in India niet meetellen, daar weet de 11-jarige Balu uit het dorp Cholovandhan in het Madurai-district alles van. Omdat hij werd blind geboren, dachten zijn ouders dat er niets van hem terecht zou komen. Zij lieten hem thuis aan zijn lot over.

Dankzij ingrijpen van de St. Joseph School for the Blind kwam hier verandering in. Veldwerkers die hoorden dat Balu alleen maar thuis zat, gingen bij zijn ouders op bezoek en drongen er op aan hun zoon naar school te laten gaan. Ze stemden daar gelukkig mee in. Toen Balu zeven jaar geleden op de St. Joseph School for the Blind kwam, was hij ondervoed en had hij bloedarmoede. Nu is hij een gezonde jongen die op school heeft geleerd voor zichzelf te zorgen, Engels braille te lezen en handig is met de computer. Volgend jaar gaat hij naar de middelbare school.

Balu behoort tot de 213 kinderen in India die Terre des Hommes met dit project heeft kunnen helpen. Maar er zijn nog steeds veel te veel gehandicapte kinderen die aan hun lot worden overgelaten. In ons eigen land, Nederland, is dit moeilijk voor te stellen. Vergeleken met veel mensen in India hebben we het hier immers erg goed. Daarnaast zijn we vooral met onszelf bezig, door ons continu en alléén op onze eigen wereldje te richten.

Maak jezelf vandaag eens onbelangrijk en zet je samen met Terre des Hommes in tegen kinderuitbuiting. Ga naar onbelangrijk.nl en sluit je aan!

Lees ook:
Kus mee voor UNICEF
Goedkoop een Bugaboo kopen voor een Goed Doel
Kerstengelen bestaan echt

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kinderen in andere landen steunen: dit zijn de mogelijkheden

Het wordt steeds duidelijker dat er een enorme ongelijkheid is in de wereld en dat …

Share
Share