Mammae borstvoedingsbeha

Ik heb een flesweigerende dochter. Voor alle moeders die nu met hele goede tips willen komen: super lief, maar we hebben echt al-les geprobeerd. Verzin een fles en deze staat in de kast, verzin een methode en we hebben hem 4 keer geprobeerd. Mijn dochter wil alleen de borst. En ik vind het (naast dat het soms behoorlijk lastig is) stiekem ook wel heel erg lief. Ik geef nu dus al 8 maanden alleen maar borstvoeding en heb sinds vorige week een speciale borstvoedingsbeha van Mammae mogen uitproberen.

Zonder te overdrijven: mijn leven is veranderd. Op meerdere fronten. Ik werd ontvangen in de winkel ‘Nancies’ in Haarlem waar ik heel vriendelijk werd geholpen door de eigenaresse. Na een uitgebreide “pas sessie” werd geconstateerd dat ik dus al 8 maanden in een verkeerde bh (maat) loop. Ik had zelf ook wel door dat ik niet meer helemaal de maat had van voor mijn zwangerschap. Maar dat het zo ‘erg’ gesteld was, daar schrok ik wel van. Ik had geen idee dat er hele makkelijke trucjes zijn om erachter te komen of je de juiste maat gekozen hebt. Ik verwijs jullie graag door naar Nancies.

Een leuk detail, ik heb ongeveer evenveel borstvoedingsbeha’s in de kast liggen als flesjes. Een voedingsbeha, die goed werkt, niet knelt en waar je ook nog eens mee voor de dag kan komen, is moeilijk te vinden. Maar ze bestaat! En ze heet Mammae. Toen ik deze bh aanhad voelde ik me eigenlijk voor het eerste in tijden ook weer eens vrouw in plaats van alleen maar mama. Wat ik met liefde ben; begrijp me niet verkeerd!. De vorm van deze voedingsbeha is elegant en de kleur die ik heb, Violet Victory, is sexy en niet onbelangrijk: het werkt!

De beha heeft een beugel en een extra ‘powernet’. Als je voorlangs het haakje losmaakt om te voeden, blijft er nog een binnen cup zitten met een opening precies op de goede hoogte. Doordat de binnen cup ook stevig genoeg is, wordt je tepel gelift waardoor voeden heel makkelijk is. Door deze buiten en binnen cup is er niemand anders dan je baby die met jouw borsten te maken krijgt. Ik vond het een openbaring en voed nu een stuk makkelijker buiten de deur. Ook worden je borsten op een natuurlijke manier gelift, waardoor je er ook met ‘volle’ borsten weinig last van hebt. Volgens de website van Mammae zorgt de extra ondersteuning er ook voor dat je minder kans op huidstriemen hebt. Ik geloof het meteen!

Bij de beha horen ook bijpassende ‘nursing pads’ om het lekken tegen te gaan. In dezelfde kleur als de bh, zacht voor je tepels en het absorbeert goed. Je voelt ze eigenlijk niet eens en je ziet ze ook niet zitten. Alsof ze onzichbaar zijn! Je kunt ze op 60 graden wassen in de wasmachine, dus dat doodt de bacteriën.

Heb ik dan helemaal niks aan te merken op het product? Nee. Eigenlijk niet. Het is alleen niet een goedkope voedingsbeha. Je betaalt ongeveer € 95 voor de bh en € 19,95 voor de bijbehorende pads. Maar als ik optel wat ik allemaal al heb uitgegeven aan verschillende beha’s die nu praktisch ongebruikt in de kast liggen, denk ik dat ik beter uit was geweest met een Mammae. Opmerkelijk is dat er de afgelopen week wel drie mensen zijn geweest die hebben gevraagd of ik ben afgevallen. En mijn vriend vindt het ook best een leuke ontdekking…

De Mammae Plus heeft de Baby Innovation Award 2012 gewonnen. Kijk voor meer informatie op de website van Mammae>>

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

Ergobaby draagzak Travel Stowaway

De eerste drie maanden van haar leven heb ik mijn dochter eigenlijk altijd in een …