Klabats

klabats-spel-goliath-recensie-copyright-trotse-moeders-1Bij Klabats moet je op alles voorbereid zijn en in een enkele tel schakelen. Hoeveel benen hebben 3 spinnen en 2 giraffen samen? Wees pijlsnel en schrijf je antwoord op de opklapbare arm. Laat het los en… KLABATS! Je antwoord schiet in het midden van het speelveld. Ligt jouw antwoord onderop? 30 – Oeps… Dat is niet het goed. Wiens opklapbare arm was de volgende? 32 – van harte, je bent de winnaar van deze ronde! Je wint het spel als je als eerste 10 speelrondes gewonnen hebt.

Recensie
Wat een grappig spel is Klabats! Je kan het al met z’n tweetjes doen en het spel biedt ruimte aan maximaal vier personen. Een beetje algemene kennis is wel wenselijk, vandaar dat het geadviseerd wordt het spel pas vanaf 8 jaar te spelen. Wij hebben twee dochters van 9 en 13 en het gaat prima met de jongste. Ik denk dat met jonger dan 8 verschillende vragen toch echt te ingewikkeld zijn.

IMG_3756
Aangezien er met het leeftijdsverschil bij ons toch wel een niveauverschil in de kennis én het denk- en schrijftempo zit, én wij redelijk recalcitrant zijn, volgen wij in ieder geval qua puntentelling onze eigen spelregels. Het gaat ons niet om het scoren van punten en een uiteindelijke winnaar, maar om het plezier van samen een spelletje doen.

IMG_3749
De vragenkaartjes zijn aan twee kanten bedrukt. Aan beide kanten staan vragen, en de antwoorden van de andere kant. De vragen zijn, zoals gezegd, over het algemeen goed te doen. Daarnaast zullen zeker jongere spelers er ook nog iets van opsteken. Hoeveel zit er bijvoorbeeld in een bakkersdozijn …?

De antwoorden worden niet toegelicht. Over het algemeen is dat ook niet nodig. Hoewel, voor deze ene vraag vinden wij dat wel jammer. Mijn dochter en ik kunnen namelijk nog steeds het antwoord op deze vraag niet verklaren: wat volgt op dit rijtje J, F, M, A, M, …?

image
Wij vinden Klabats een leuk spel. Het vraagt niet veel voorbereiding en je hebt afgezien van de inhoud van de speldoos ook geen extra voorwerpen nodig (zoals kladblokken en pennen om scores bij te houden). Het spel is leuk vormgegeven en zal de komende jaren nog wel geregeld gespeeld worden bij ons thuis.

IMG_3752

Klabats
Bekijk op bol.comGezelschapsspel, 2-4 spelers, vanaf 8 jaar, Goliath Games
Bestel dit spel hier >>>>

Hieronder een filmpje over hoe je Klabats speelt:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wat is glasvezel?

Je ziet het steeds voorbij komen: razendsnel internet via glasvezel. Maar wat is dat eigenlijk, …

Share
Share