Villages Nature® Paris

Vlakbij Disneyland Paris ligt het unieke duurzame vakantiepark Villages Nature Paris. Al vanaf het begin wilde we hier naar toe, maar de prijzen rezen de pan uit! Tot we van de zomer het geluk hadden en zowel gebruik konden maken van de vroeg boek als de jonge gezin korting en daar zeiden wij geen nee tegen. (meteen dus ook de eerste Tip van dit artikel).

Onze reis gaat dus naar Villages Nature Paris! Op nog geen vijf uur rijden van ons huis doemt er een spraakmakend Center Parcs park op, waar wij een midweek verblijven in twee zeer nette cottages met een van onze beste vrienden en kids. Het Center Parcs park is ‘verdeeld’ in vijf werelden: Aqualagon, BelleVie Farm, Forest of Legends, Extraordinary Gardens en Lakeside Promenade.

Het meest in de smaak bij onze kids of wel onze “waterratten “was met stip het zwembad,  7 spectaculaire glijbanen met namen als Rocket, Crater, Lifter, Body Experience, Tube, Liaison slide en Racer. ( helaas waren er wel twee gesloten en het leek er sterk op dat ze voor langere termijn gesloten bleven), wildwater rivier,de klimrots, klimmen over ronde schijven en natuurlijk voor de moeders tot 30°C verwarmd buitenzwembad en meerdere bubbelbaden. Pffff wat een zwemparadijs! Zelden zo’n gaaf zwembad gezien! jammer van die paar permanent gesloten glijbanen.

Verder maak je kennis met het boeren leven op de BellaVie Farm. Er is een pony club waar je pony’s mag verzorgen en als je durft, mag je er ook op rijden. Ook is er hulp nodig bij het verzorgen van de geiten en mogen de kinderen helpen met eieren rapen bij de kippen of je kunt je inschrijven voor een workshop.

Naast de kinderboerderij zit een overdekt speelparadijs met speelvrachtauto’s, lopende bandjes met blokken, je kan klimmen in silo’s,  trampolines van hooibalen en schieten met ballen op muizen. Hier valt heel wat te beleven voor de wat kleinere kids!

Een vakantie is geen echte vakantie te noemen als ze niet een beetje kunnen ravotten in bijvoorbeeld een klimbos en geloof me dat kunnen ze hier!  Forest of Legends, een geweldig ontwerp en prachtige plek. Op deze plek bevinden zich touwbruggen, tokkelbanen en glijbanen, om even helemaal los te kunnen gaan.

Tot slot heb je in tegenstelling tot normale Centerparcs geen overdekte market dome, maar een promenade met leuke boetiekjes, lekkere restaurantjes en een kruidenierswinkel en bakker voor je dagelijkse boodschappen. Langs de promenade vind je ook de kinderclub, speelhal, escape-room, bowlingbanen en wat winkeltjes om souvenirs te shoppen.

Een van de redenen dat we deze kant op zijn gegaan is natuurlijk ook voor Parijs en Disneyland Paris, wat een groot succes is geweest. We hebben genoten in Parijs en eindelijk heeft Wessel de Eifeltoren gezien, wat al lang een wens van hem was. In de 5 dagen dat wij in het  unieke vakantieresort hebben gezeten zijn we een dag naar Disneyland geweest (20 minuutjes met de bus) en een dag naar Parijs (uur met het openbaar vervoer). Tickets Openbaar vervoer te boeken via boekingskantoortje op de promonade, maar tip voor Parijs is om dagkaart te kopen op het station van Disneyland  van 5 zones, zodat je hele dag vrij kunt reizen. (kosten volw ong 29 eur, kids 17 geloof ik). Kaarten Disneyland van te voren in Nederland via aanbieding kopen is ook tip (49 euro ipv 92). Let dus wel goed op de kosten, het is een duur park. En dan bedoel ik zowel de kosten op uitstapjes, treinkaartjes, het park voor activiteiten, eten en drankjes alles is erg duur!

                                 

Maar ondanks de kosten en toch wel een beetje de “onvriendelijke”of “stugge ” Fransen was het geweldig, de combi tussen het park en de uitstapjes was perfect, maar eigenlijk te kort! Voor het lekkere hadden we graag dag of twee extra gehad. Ik ben ook heel nieuwsgierig hoe het er over een paar jaar zal zijn als de beplanting helemaal volgroeid is en hoe het er in het voorjaar uitziet…. We gaan dus zeker nog een keertje die kant op!

 

About Bianca Krooswijk

bianca.krooswijk@live.nl'
Ik ben Bianca (43 jaar) samenwonend met Arnoud ( 43 jaar) , mama van twee meiden Sam en Robin 13 en 11 en een jongen Wessel van 7 jaar. Ik combineer het moederschap met een baan in de Dienstapotheek in Breda als apothekersassistente. De combi van het managen van een gezin, de Spoedeisende hulp en het feit dat we geen huismussen zijn, geven altijd inspiratie voor een blogpost, die wij graag met jullie willen gaan delen !!

Check Also

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay heeft meerdere boeken geschreven, maar de eerste boektitel die bij me op …