De bodemschat

IMG_0083De Bodemschat is een speels verhaal waarin twee kinderen een aangespoeld kwalletje vinden op het strand. Omdat het kwalletje nog leeft, nemen ze het mee naar huis en beloven het diertje terug te brengen naar waar het vandaan komt: het waddenwrak. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus wat volgt is een speurtocht naar de beste route.

Tijdens die speurtocht ontmoeten ze nog zoveel andere leuke dieren, dat ze zich realiseren dat het eiland waar ze logeren eigenlijk veel groter is. De bodem zit namelijk ook vol leven en in het water gaat het ook gewoon door.

IMG_0084Voor De Bodemschat heeft Judith van der Stelt gekozen voor een mengvorm van fictie en non-fictie. Het is in de eerste plaats een spannend en grappig verhaal over twee kinderen en hun ontmoeting met een kwalletje. Daarnaast is het ook een educatief verhaal, want alle dieren die de kinderen tegenkomen bestaan echt. 

Recensie:
Zelf werd ik erg nieuwsgierig van de titel. Het feit dat het boek over een waddeneiland en de natuur daar gaat sprak mij erg aan. In een leuk verhaal kom je veel te weten over de natuur op het eiland en de dieren die daar leven. Het is een mooi boek met erg mooie en realistische tekeningen.

IMG_0085In het boek gaan Fien en Jannes in de vakantie met hun ouders logeren in een huisje op een Waddeneiland. De eerste nacht stormt het vreselijk. ’s Ochtends gaan ze met z’n tweetjes op onderzoek uit. Ze komen een meloenkwalletje tegen wat zijn vader en moeder is kwijtgeraakt. Fien en Jannes besluiten het kwalletje mee te nemen en terug te brengen naar waar hij vandaan komt: het waddenwrak. Dit is het begin van een spannend verhaal vol met feitjes over het Waddeneiland.

De vorm van het boek spreekt kinderen erg aan. De dieren die Fien en Jannes tegen komen, komen ook echt voor in en om de Waddenzee. Maar in het boek kunnen de dieren praten en vertellen ze veel over hun leven.

IMG_0086

Ik vond het persoonlijk een erg mooi boek voor kinderen over de Waddenzee. Voor mijn zoon was het verhaal nog wat lastig te volgen, ik denk dat we het boek wanneer hij zeven is nogmaals gaan lezen om hem nog meer mee te kunnen geven over het leven op en om het waddeneiland.

De bodemschat – Judith van der Stelt
Bekijk op bol.comHardcover, 108 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share