Co de Rups [recensie]

co-de-rups-recensie-copyright-trotse-moeders-10Fisher-Price Co-de-Rups bestaat uit 9 gemakkelijk aan elkaar te koppelen delen die kinderen steeds anders kunnen ordenen om het speelgoed in een bepaalde richting te laten bewegen. Co-de-Rups kan vooruit, naar links, naar rechts, wiebelen, dansen of een paar seconden wachten voordat hij weer gaat bewegen. Kindjes kunnen de delen zo ordenen dat Co-de-Rups naar doelwitten loopt die zij in de kamer hebben neergezet. De gemotoriseerde kop met lichtjes, geluidjes en knipperende ogen brengt Co-de-Rups tot leven!

Klaar… instellen… coderen! Als kleintjes de delen aan elkaar koppelen – op ontelbaar veel manieren – gaat Co-de-Rups vooruit, achteruit, naar links, naar rechts of vooruit. Als je kleintje ontdekt hoe Co-de-Rups moet lopen om het doelwit te bereiken, dan kan je kleine programmeren (en problemen oplossen)! Zo leren kinderen spelenderwijs coderen!

Recensie
Zoals mensen die vaker artikelen van me lezen, wel weten, ben ik groot voorstander van het al op jonge leeftijd leren programmeren. Opgroeien in deze eeuw, betekent dat er andere vaardigheden gevraagd worden. Speelgoed zoals Co-de-Rups sluit daar perfect bij aan.

Co-de-Rups is geschikt voor kinderen van 3-6 jaar (staat op de doos), maar eerlijk gezegd denk ik dat jongere èn oudere kinderen hier ook prima mee aan de slag kunnen. Een jong kind zal ontdekkend spelen: de rups in elkaar zetten en merken dat bij een andere volgorde van de losse onderdelen de rups ineens iets anders doet. Een ouder kind zal vooruit gaan denken en zelf gaan plannen hoe de rups gaat bewegen.

co-de-rups-recensie-copyright-trotse-moeders-11

Kortom: allerlei fasen van logisch denken, probleem-oplossen en coderen komen voorbij. Tel daarbij op dat het goed is voor de motoriek van je kindje en je begrijpt waarschijnlijk waarom dit innovatieve speelgoed genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2016 en in de leeftijdscategorie 4 & 5 jaar zelfs Speelgoed van het Jaar 2016 is geworden!

screenshot-2016-11-28-at-23-21-29We hebben deze rups uitgebreid uitgeprobeerd en het is echt prachtig speelgoed. De stukken zijn goed los te maken en sluiten stevig op elkaar aan. De rups beweegt soepel en het heeft iets magisch wanneer een kind zelf een volgorde kiest en daarna ziet hoe de gekozen volgorde zorgt voor bepaalde bewegingen van de CodeRups.

co-de-rups-recensie-copyright-trotse-moeders-1Behalve dat de rups beweegt, gaan ook de lampjes branden. Superleuk om hem ook een keer in een wat donkerdere kinderkamer te laten ‘rondlopen’.

Innovatief, prachtige vormgeving, (kind)vriendelijke, leerzaam, modern en van prima kwaliteit.  Co-de-Rups krijgt van TrotseMoeders.nl de maximale score van 5 sterren!

Co-de-Rups van Fisher-Price bestel je hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …

Share
Share